Jak na levné letenky Blog

Pokud mne sledujete na Instagramu, možná si říkáte, že stále někde „lítám“. A máte pravdu. Lítám teď opravdu ráda, protože jsem objevila kouzlo levných letenek.

Dříve pro mne bylo slovo letenka synonymem pro slovo drahý. Ale až do chvíle, kdy jsem objevila Skyscanner. Server, který je už i v češtině a umožňuje vyhledávat levné letenky díky tomu, že skenuje nabídky mnoha desítek leteckých společností.

kamkoli00A ani nemusíte mít rámcovou představu, kam chcete letět. Prostě zadáte odkud a do políčka kam dáte kamkoli. A vyberete období – například kdybych chtěla někam letět v září, tak to bude vypadat asi takto. Dáte Vyhledat lety.

kamkoli01

Zobrazí se vám destinace podle ceny letenek. Tak třeba v září si mohu zaletět do Londýna. Když jsem tam byla naposledy, dala jsem za letenky 2800,- Kč a to jsem si tenkrát myslela jak to je levné….

kamkoli02

Kliknu na šipku a rozbalí se mi nabídka letišť – vybírám Londýn klikem na zelené políčko s cenou.

kamkoli03

Zobrazí se mi lety tam i zpět. Zelené ceny jsou nejlevnější, červené nejdražší a žluté průměrné.

kamkoli04

Kombinuji. Nakonec vybírám odlet do Londýna na 19. a návrat 26. 9. – dám si zobrazit lety.

Kamkoli05Opět máte nabídku od různých společností. Porovnejte jaké časy odletů a příletů jsou pro vás ideální. U Londýna si třeba i dejte pozor na jaké letiště se přilétá/odlétá.  A pokud vám to vyhovuje, stačí pár kliků a letenky máte koupené. Platí se kartou. Ceny letenek jsou konečné – se všemi letištními poplatky apod.  Jsou to letenky jen s příručním zavazadlem, pokud budete chtít vláčet velký kufr, tak ten doplatíte. Ale my jsme s malými zvládli i týdenní dovolenou. Ale to záleží jen na vás.

kamkoli06
Občas si jen tak projíždím nabídky a sním. Občas něco koupím. Ale i si jen občas zobrazovat nabídky a představovat si, jak někam odlétám je prima.  Zkuste to. A pokud se na scyscanneru zaregistrujete, tak vám do mailu budou chodit podobné „provokační“ nabídky.

kamkoli07Podobných služeb je na internetu spousta, pokud máte jiný svůj oblíbený, dejte mi tip do komentáře. Ráda se podívám. A pokud díky mému tipu seženete levné letenky a zažijete prima dovolenou, dejte mi vědět také. Budu moc ráda.

A na oplátku vám od zítra začnu psát malé zážitky z naší poslední cesty do Izraele.

Komentáře