Šikmé chia poháry Recepty / Různé nápady z kuchyně / vegan

Šikmé poháry jsem dělala již v dobách dávných, ale protože již několik let nejím mléčné výrobky a želatinu, tak jsem si řekla, že je zkusím trošku jinak. A světe div se, podařilo se.

Místo mléčné složky jsem zvolila oblíbený chia puding. Tentokrát jsem použila kokosové mléko a chia semínek dala o trošku více, než když dělám puding tzv. nastojato 🙂 Tak o lžičku více než obvykle. Nalila jsem jej do nakloněných sklenic a nechala opřené v misce. V lednice ztuhly tak za 20 minut. 

Mezi tím jsem si připravila ovocnou želé složku. Na tu můžete použít rozmixované mražené nebo čerstvé ovoce. Ale já potřebovala spotřebovat malinovou marmeládu slazenou stévií a tak jsem použila právě ji. A jako želírující látku Dortové želé. To obsahuje karagenan (ten pochází z mořských řas) a karubin (ze semen svatojánského chleba).

Malinovou marmeládu jsem naředila vodou do obsahu 300 ml a smíchala se sáčkem želé.

Vařte podle návodu – tady cca minutu.

Sklenice s chia pudingem vyndejte z lednice a lehce chladnoucí želé do nich nalijte.

_DSC6923

Jakmile začne želé tuhnout, ale ještě není úplně ztuhlé, můžete udělat malůvku. Na tu jsem použila trošku moučkového cukru rozmíchaného s citrónovou šťávou. To nandáte do sáčku a ustřihnete špičku a namalujte spirálu, kterou protáhnete párátkem, tak jak to vidíte zde.

Nechte pořádně vychladit a podávejte….. lehké, osvěžující….. určitě vyzkoušejte.

TIP: Kilo chia semínek za výbornou cenu nakoupíte třeba ZDE. 

ra-food-chia-seminka-1000g

Komentáře