Rady ptáka Loskutáka Vlog

Nechce se mi tomu věřit, ale otvírám s pořadem Rady ptáka Loskutáka patnáctou sezónu….  Můj první příspěvek jsem natočila v červnu 2002, kdy měl pořad za sebou prvních pár měsíců. A dnes jsem natočila první letošní a myslím, že si to zaslouží malé vyznání.

WP_20150524_028

Práce pro Loskutáka není práce, ale prostě radost.

WP_20151122_013

Poznala jsem několik režisérů, štábů, dramaturgů, ale upřímně musím říct, že ten, který funguje poslední dva roky, je prostě nejlepší. Nebo jsem už natolik zdomácněla, že mi prostě připadá jako moje druhá rodina.

WP_20151025_006

Natáčíme ve vilce v Řepích, a když přijíždím, tak mám pocit, jako bych jela na návštěvu k blízkým příbuzným. Jsem tam skoro jako doma. V kuchyni vím, které šuplíky jsou slepé a ve kterém najdu vidličku. V maskérně probereme s holkama život a Natálka mi namaluje nějaký krásný obličej a mé uši oblaží libozvučnou slovenštinou.

WP_20161206_008

Cokoli potřebuji odnést, podat, přinést, zařídit, zalepit a prostě cokoli to zařídí naši rekvizitáři Péťové (aby se to jako nepletlo)…

WP_20161206_009

Ateliéry jsou v podstatě obyčejné pokoje ve vile, které většinu hostů překvapí svou malostí (protože na obrazovce vypadají mnohem větší)… jen tak tak se tam vejdou naši dva kameramani, hlavní kameraman, zvukař, režisér, dramaturgyně a naše milá pomocná režie Helenka.  Pak už tam je tak natěsno, že máme s Petrem co dělat se tam vejít taky 🙂

WP_20170212_014

V dalších místnosti ještě máme naší produkční a osvětlovače. Snad jsem na nikoho nezapomněla. Není nás moc, až se divím, že v tak málo lidech vzniká tak skvělý pořad. S moderátory reportáží – Ivetkou a Pavlem se potkávám hlavně ve Snídani, protože ti natáčí mimo vilu.

WP_20150927_026

Už dávno mne nepřekvapují tajemná slova jako kopr, týzr, prostřihy, švenkovat a podobná. Už dávno se mi neklepou ruce tak, že bych mohla dělat sypače housek v pekárně. Nelekám se, když režisér zařve TICHO a vím, že když cokoli dělám, musím myslet na to, aby to kameramani stihli zabrat.

IMG_5770

Umím odhadnout svých pět minut. Pro někoho doba krátká, pro někoho dlouhá. Já už ji mám jako normální.

Kromě toho, že pro vás ukazuji nejrůznější vychytávky před kamerou, tak také do pořadu hledám šikovné nápady a lidi, kteří něco umí. Pokud si myslíte, že jste to právě vy, zkuste mi napsat na monika@brydova.cz, třeba právě vy příště zažijete tu pohodovou atmosféru naší vily Ptáka Loskutáka.  Stejná nabídka platí, pokud máte nějaké šikovné děti a nápad na tvoření.

WP_20150524_029

A nezapomeňte se dívat každou sobotu ve 12,45.  

Komentáře