Společné vaření – aneb Molier v akci Akce / vegan / Vlog

Kdo mne sledujete již delší dobu, tak asi víte, že ráda vařím. Ale stále jsem v tom amatér. A protože nic se neděje náhodou, seznámila jsem se vloni s profi kuchařem, který umí vařit vegansky a je v tom opravdu dobrý. Slovo dalo slovo a začali jsem spolu vařit (pro hnidopichy – opravdu jen to – moc zdravím jeho přítelkyni Verunku 🙂 )

Molier

První naše společná zkušenost v kuchyni byla ještě s naším kamarádem Šonem a již jsem vám o tom zde psala. 

Tentokrát jsme spolu připravili oběd pro kamarády – byla to taková výzva, zda to dáme…. čtyřchodové menu připravit za tři a půl hodiny (s drobnou předpřípravou večer před tím).

Molier

Sice jsem se snažila pomáhat jak jsem mohla, ale můj základní úkol byl krájet cibuli, protože té bylo třeba hodně 🙂

Nakonec se nám vše podařilo a užili jsme si to a hlavně dokázali kamarádům, že veganská strava může být stejně delikátní a úžasná jako ta klasická. Navíc vše bylo zároveň i bezlepkové.

_DSC4590

V půl jedné bylo připraveno vše k podávání (a to jsme si ještě stihli dát v průběhu pauzu na kávu).

Jako překrm jsme podávali celerové ravioly plněné uzeným tofu a pozor – ten nápis to je pikantní borůvkový přeliv, který se také jí 🙂 respektive se v něm namáčí kousky. Tady musím říct, že jsem musela smeknout – já, která jsem donedávna celer považovala za celkem nudnou a ne moc dobrou zeleninu jsem mu složila poklonu… tedy hlavně Oldovi – Oliverovi.

_DSC4588

A proč Molier?? Protože jsme to vařili spolu – Monika a Oliver 🙂

Jako další se podávala pravá francouzská cibulačka – a protože krutony jsou z pečiva a my se chtěli vyhnout lepku, přikusovaly se polentové placky. Žluté jsou se sušenými rajčaty a do růžových jsem odšťavila jednu řepu.

_DSC4593

Polévky nejsou fotogenické, ani tato se netvářila…. nicméně chuťově byla úžasná a všichni ji chválili. A přihřeji si vlastní polívčičku, protože polentu jsem právě připravovala večer před akcí.

_DSC4601

Vařit v domácích podmínkách čtyři chody pro osm lidí je celkem fuška, protože není dost nádobí – ale Olda si poradil… třeba tak, že hotová jídla jsme udržovali teplá v troubě na plechu. A samozřejmě před podáváním jsme „hostům“ vždy vysvětlili co se podává.

_DSC4614

Hlavní chod se skládal z pikantních šťouchaných brambor, fazolek na česneku, pohankové placičky a sojového masa a jackfruitu upraveného jako bbq.

_DSC4617

Nejvíc asi překvapil jackfruit, což vlastně ovoce, ale ve správné úpravě může připomínat vepřové – nejen chutí, ale i strukturou.

_DSC4618

A aby nám slehlo po jídle, došlo i na hry – jednou z nich bylo Jídlo – jak jinak 🙂

_DSC3021

Jako desert se podávaly tyčky alias Snickers – jen ze dvou surovin a čokolády – dezertík byl z mé „dílny“ 🙂

WP_20170121_006

A tady jsem je musela blejsknout – naše spokojené strávníky a nejlepšího kuchaře….

Všechny fotky z této úžasné akce najdete TADY. 

WP_20170121_010

A i my dva po té skoro čtyřhodinové bitvě jsme byli spokojení….

Pokud máte zájem se zúčastnit další podobné akce, sledujte stránky a FB, určitě to zopakujeme, abychom ukázali, že vegani nejedí trávu a kořínky. A také připravujeme kurzy veganského vaření. Nejbližší víkendové vaření (tedy zatím bez Oldy) je již vypsaný a zbývá pár volných míst.

Komentáře