Grenadýrmarš Recepty / Rychlé večeře / vegan

Ráda lovím v kuchařkách našich prababiček a ještě starších. Tenhle recept pochází snad z napoleonských válek, kdy zásobování vázlo a dostupné byly jen brambory a těstoviny. Možná vám ta kombinace přijde zvláštní, ale opravdu se jí nebojte a vyzkoušejte…

1-_dsc4330

Potřebovat budete vařené brambory a těstoviny. V původním receptu jsou obyčejné fleky, já zvolila celozrnné špaldové mušličky a bylo to moc dobré. Dále ještě cibuli, olej, sůl, pepř a červenou papriku. Když použijete navíc uzenou, tak ten recept zvednete na vyšší level.

2-_dsc4331

Těstoviny si také uvařte, přesný poměr mezi těstovinami a bramborami neřešte, přibližně půl na půl, ale není to důležité. Dále si nakrájejte na drobno cibuli. No a pokud chcete dodat nějakou tu bílkovinu, můžete přidat uzené fotu nebo tempeh.

3-_dsc4332

Na oleji zesklovaťte cibulku a přidejte tofu a tempeh nakrájené na kostičky. Další možná varianta jsou třeba žampióny. Nebo jak jsem psala – dle původního receptu – NIC 🙂

4-_dsc4333

Přidejte těstoviny, brambory na kostičky (pomáhám si protlačovátkem, jde to rychle). Přidejte cca dvě lžíce papriky (uzená je nejlepší, ale pokud nemáte stačí sladká), osolte, opepřete a prohřejte. To je vše.

5-_dsc4337

Dobré je k tomu podávat kvašenou zeleninu – já zvolila kysané zelí, které jsem upravila podle tohoto receptu.

7-_dsc4339

Vytuněná verze – oloupané brambory na kostičky nakrájené a těstoviny uvařit v jednom hrnci….  na cibulce osmahnout tempeh a přidat zbytek kysaného zelí… uzená paprika, mletý kmín, sůl a pepř a slité brambory s těstovinami…

IMG_20171126_160326_resized_20171126_040433005Přeji vám dobrou chuť a radost z jednoduchých věcí, jako třeba z tohoto minimalistického a přitom výborného jídla…