Lazurovací barvy Techniky

Home Art je efektní vodou ředitelná dekorativní lazura s efektními prvky, která díky svému patentovanému složení vytváří jedinečný vhled barvy. Barvu Home Art lze využít a kombinovat v rámci nejrůznějších výtvarných a dekoračních technik – zejména s technikou decoupage.

  Výsledný „žíhaný“ vzhled vytvoří barva za vás a to kombinací techniky malování štětcem, částečně průsvitnému vzhledu barvy a podkladu a efektním prvkům v barvě. Díky vynikající přilnavosti na různé podklady lze barvu Home Art použít k dekoraci nábytku, dekorativní keramiky, obrazových i zrcadlových rámů, květináčů nebo lze malovat na malířské plátno, karton, dřevo, keramiku, porcelán, kámen, umělé hmoty (vyjma polyethylenu), pokud jsou předem ošetřeny (natřeny) podkladovou barvou Home Art HAFTGRUND – ta je v nabídce buď hrubá nebo jemná.

Velice dobře vypadají lazurovací barvy na rámečcích obrázků z ubrousků.

Na rámeček naneste plochým štětcem stejnoměrnou vrstvu podkladové barvy Home Art haftgrund, která může být jemná nebo hrubá. Podkladová barva je bílá, ale lze ji tónovat akrylovými barvami, obzvláště pokud chcete výraznější efekt vrchní barvy.

Barvy Home Art je možné vzájemně míchat nebo i tónovat pomocí akrylových barev a vytvořit si tak další barevné kombinace.

Po cca 1 hodině je podkladová barvy připravena k natření. Lazurovací barvu nanášejte širokým štětcem křížem krážem přes sebe.

Po zhruba 2-4 minutách přetřete lehce jen povrch nátěru suchým plochým štětcem opět křížem krážem v obou směrech, tím dosáhnete vyniknutí bílých efektních částeček.

 Technologický postup je nutné dodržet, jedině tak vynikne krása lazurovacích barev.

Barva zasychá volně za pokojové teploty cca 20°C – po 4 hodinách je povrch zaschlý, po cca 12 hodinách je dokonale vyschlý.

Zaschlá vrstva je hedvábně matná, nelepí se a je vodě odolná, výrobky je možné omývat vodou a běžnými neutrálními čistícími prostředky pro domácnost.

Pracovní náčiní umyjte ihned po práci vodou, případně s přídavkem čistícího prostředku.

Stejným způsobem lze dekorovat i další předměty…

Lazurovací barvy, podklady, rámečky, ubrousky, věšáčky… vše najdete v našem e-shopu. 

1-1-homeart

Těmito barvami jsem natřela i židli a zrcadlo – jak na to najdete ZDE.

napady_zrcadlo_p1100616

Také si můžete namalovat kočičí věšák

napady_vesakkocky_upravene

nebo rámeček podzimního obrázku s čarodějkou

napady_obrazekpodzim_04-hotovo

Dveře vám pohlídá kocour nebo krokodýl

napady_kocourdvere_hotovo

Barvy lze použít i na dešťovou hůl. 

napady_destovahul_kolaz

Komentáře