Vegan a lázně Berta v Třeboni Blog / vegan

Jak většina z vás asi už z mých stránek ví, zlomila jsem si v březnu tříštivě patu, díky čemuž jsem se ocitla v září v Třeboni v Bertiných lázních. Už před odjezdem jsem volala do lázní a ptala se, zda bude možné mi nějak upravit stravu, abych mohla jíst pouze rostlinně. Odpovědí bylo – pokusíme se – přivezte literaturu, recepty a pod.

Přivezla jsem pár knih.

1-wp_20160923_004

Již po telefonu jsem měla z vrchní dietní sestry paní Cepákové skvělý pocit a na místě jsme byla překvapená ještě více. Trpělivě se mnou sestavovala jídelníček, objednala kvůli mně sojové jogurty, sojovou zakysanku…..

1-wp_20160922_003

Už jsem vám tu po zkušenostech ze Sebuzína psala, že když se chce, tak všechno jde…. a vidíte, jde to i v Bertiných lázních Třeboň a to zejména díky paní Heleně Cepákové.

36-wp_20160912_004

Ale i obsluhující personál je na mne velice milý – na stole mám lísteček, že jsem vegan a před každým jídlem si na žluté papírky píší, co mají přinést za jídla ke kterému stolu… a jednou tam na mne čekalo překvapení – netuším, kdo mi namaloval srdíčka, ale nejspíš se mnou sympatizoval.

1-jidloberta1

Snídaně mám ovocné, vždy čtyři kusy ovoce plus celozrnné pečivo. Přivezla jsem si s sebou NutriBullet, tudíž si občas mixuji, občas dostanu sojový jogurt, jsem absolutně spokojená.

Tento jogurt jsem si dovezla z domova a nosila jsem si ho na snídaně, ale pak mi i kupovali bílé sojové jogurty.

30-wp_20160910_001

K obědu mi  vždy dělají zeleninový vývar se zeleninou. Moc dobře ochucují a vše je výborné.

20-wp_20160906_001

A jídla samotná – to je fakt skvělé – tady dám pár fotek, ale ostatní přidám do alba na FB a pokusím se napsat, co na nich je. Přivezla jsem si uzené tofu, které mi přidávají. Sami mají k dispozici sojové maso a bílé tofu a umí ho dobře naložit.

1-jidloberta2

Stejně skvěle vypadají i večeře. A co je vtipné, tak se na má jídla chodí koukat spolustolující a říkají, že mám hezčí jídla než oni, kteří většinou mají maso k obědu i k večeři…. Jsem ráda, že mohu ukázat, že rostlinná strava je nejen chutná, ale i pěkná na pohled. A protože jsem opravdu zaujala, tak budu mít v lázních Třeboň 28.9.2016 přednášku. Jste zváni, pokud to sem máte blízko, je to nejen pro lázeňáky….

1-zaznam-cele-obrazovky-23-9-2016-93913

Komentáře