Rostlinná tatarka Recepty / Různé nápady z kuchyně / vegan

Jak na rostlinou majonézu neboli sojanézu jsem vám již ukázala.

Není nic jednoduššího. Jakmile to jednou zkusíte, tak už nikdy v obchodě sojanézu nebo majonézu, nekoupíte.

Vyzkoušela jsem na několika kamarádech, kteří jedí klasicky a potvrdili mi, že chuťově to vůbec není žádný rozdíl, ba naopak.

No a od sojanézy je již jen malý krůček k tatarce. Nejlepší, kterou jsem kdy jedla….

2-WP_20160601_002

Do sojanézy přidejte ještě půl lžičky dijon hořčice, doporučuji opravdu nějakou pikantní – třeba tuto francouzskou z Lidlu. Kromě toho si připravte kyselou okurku na malé kousky a jarní cibulku. Dejte do nádoby se sojanézou a krátce ještě promixujte. Případně dosolte/dopepřete.

5-3041

Skvělý je, že tato tatarka v lednici vydrží v dobré kondici i týden (vyzkoušeno). Ale většinou to není třeba, protože je tak dobrá, že ji sníte na posezení.

1-_DSC2323

Další skvělý dresing je přimíchat do sojanézy medvědí česnek a prolisovaný klasický česnek.

3-_DSC2326

Ta je skvělá třeba jen s pečenými bramborami.

7-WP_20160903_001

A jako bonus další tip – kulatý patizon nebo cuketu nakrájejte na plátky – vykrajovátkem nebo malou skleničkou vykrojte středy se semínky. Připravte si tekutou směs z rostlinného mléka, černé soli, Hrašky a mletého pepře. Obalovací směs je z kukuřičné mouky, mletých arašídů a sezamového semínka.

6-3045

Největší výhoda této tatarky je, že nemá v teple ihned skony se kazit, tak jako její živočišná varianta a proto se nemusíte bát, že se vám při grilovačce zkazí, když ji necháte delší dobu stát venku….

Komentáře