Vychytávky s křišťálovou pryskyřicí Nápady / Šperky

O práci s křišťálovou pryskyřicí jsem na stránkách už psala, a to i v souvislosti s FIMO hmotou,  nicméně ještě mám pro vás pár dalších vychytávek, které se budou zejména v létě hodit.

Určitě je dobré si na zalévání pořídit nízkou krabici (od fotopapírů, lepících štítků apod) a vystlat ji pečicím papírem. Pečicí papír vám dovolí i přes to, že vám pryskyřice přeteče, šperk odloupnout bez poškození a víko krabice zabrání muškám, aby skončily jako součást vašeho šperku.

_DSC9787

Dobré je na krabici napsat něco jako KŘEHKÉ, NEKLOPIT, NEDOTÝKAT SE apod…  Už se mi stalo, kdy jsem měla krabici od bonboniéry, že se mi do ní někdo chtěl podívat a zničil mi pár kousků….

_DSC9789

Pod víkem šperky zaschnou do 24h. Záleží na vrstvě a teplotě v místnosti.

Občas je problém, když chcete zalít něco, co neleží rovně na podložce…. což je podmínka úspěšného zalévání. Pak stačí vzít zbytkovou hmotu a rovinu si prostě vyrobit.
_DSC9791

Platí to zejména už u hotových broží – tady jsem potřebovala elegantně vyřešit ulomené ucho slona a tak jsem zalila celé tělo a do mokré pryskyřice jsem ucho položila.

_DSC9792

A protože už měl na zadním díle brožový můstek, tak ten jsem zasadila do kousku zbytkové hmoty.

_DSC9793

Stejně tak řeším puzety – zjistila jsem, že pryskyřice je nad všechny lepidla….. zabodám hotové náušnice do zbytkové hmoty, přilepím puzety kapkou vteřiňáku a pak přes to kápnu pryskyřici.

_DSC9794

Schnutí těchto výrobků jistím skleničkami, opět je to hlavně kvůli prachu a drobným muškám.

_DSC9790_DSC9795_DSC9796

Jen pro zajímavost – tyto náušnice jsou také z pryskyřice – pryskyřici jsem obarvila pár kapkami barev na keramiku a odlila do silikonové formy.

_DSC9811

Tuto brož si můžete objednat v e-shopu. 

_DSC9813_DSC9815

Přeji vám úspěšnou práci s pryskyřicí a pokud máte další nějaké vychytávky, budu ráda, když se podělíte v komentářích.

Komentáře