RAWláda Moučníky / Recepty / vegan

Často mi píšete, že raw sladkosti jsou drahé, že kešu oříšky a vlašské ořechy tyhle dobroty prodraží….  já si to sice nemyslím, protože už vím, že těchto sladkostí prostě sníte vždy jen kousek, ale pro ty, kteří stále řeší tento problém tu mám rawládu, kterou lehce předěláte na dort, kde tyhle dvě ingredience nenajdete a přesto je skvělá….

Na základ si připravte malou misku namočených datlí, misku slunečnicových semínek, misku kokosu a čtvrt čokolády na vaření. Pokud ale chcete mít zákusek čistě raw a nejste si jisti, že čokoláda tyto podmínky splňuje, pak místo čokolády použijte tři lžíce kokosového oleje a lžíci raw kakaa.

TIP: místo datlí můžete použít rovnou datlovou pastu, kterou za skvělou cenu seženete TADY. 

_DSC2690

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, datle a slunečnicová semínka slijte a s kokosem vše rozmixujte. Pokud chcete dělat roládu, připravte si rolovací podložku na sushi a potáhněte ji fólií. Rozmixovanou směs na ni rovnoměrně napatlejte :-). Pokud budete dělat dort, dejte do formy….  Dejte lehce ztuhnout do ledničky.

_DSC2691

Na náplň budete potřebovat kokosové mléko v plechu, které necháte dobře vychladit.

Dále kokos, kakaové máslo a agáve sirup.

_DSC2693

Kokosové mléko v plechovce nechejte dobře vychladit, poté by se vám po otevření měla oddělit kokosová vody a kokosová smetana. Tu použijeme na krém, vodu můžete vypít nebo přidat do smoothie.

_DSC2695

Umixujte tuto smetanu spolu s hrnkem kokosu a čtyřmi lžícemi rozpuštěného kakaového másla (pokud nemáte kakaové máslo, můžete jej nahradit kokosovým olejem, ale je tam rozdíl v chuti – kakaové máslo je prostě lepší). Pokud by byla hmota hodně hustá, přidejte lžíci kokosového oleje. Přislaďte dle chuti agávovým sirupem.

_DSC2696

Natřete na vychladlou tmavou část, u jednoho kraje nechte asi 2 cm volné. Poklaďte ovocem.

_DSC2698

Pomocí podložky zarolujte. Pozor, ať si dovnitř nezarolujete fólii, tu jemně odlepujte od těsta během motání.

_DSC2700

Nechejte zabalené dobře v lednici ztuhnout. Poté vybalte a před podáváním ještě posypte kokosem.

_DSC2701

Výhodou je, že si rolád můžete udělat více a dát je do mrazáku a pak stačí jen půl hodinu před tím, než dorazí návštěva vyndat a nechat povolit….

_DSC2703

Pochlubte se svými zdravými RAWládami…. budu se těšit.

 

Komentáře