Plněné paccheri Recepty / Rychlé večeře / vegan

Znáte tyhle tlusté duté těstoviny paccheri? Já je dostala od Zajíců v krabici. A když jsem se zeptala své dcery nač by měla chuť, tak mi řekla, že na špenát a červenou omáčku.  A tak vznikl tento recept.

1137

Jako náplň jsem si připravila špenát – klasicky – na cibulce podušené pokrájené špenátové listy, česnek, sůl, pepř, trošku sojové smetany…. Nechala jsem lehce prochladnout a lžičkou jsem plnila do těstovin.

1138

Byla to celkem pakárna, do každé těstoviny z obou stran narvat ten špenát, ale ve výsledku to za tu snahu stálo.

1139

Naplněné těstoviny jsem rovnala do malé dortové formy.

1140

Zvlášť jsem si připravila červenou omáčku – opět jsem usmažila drobně nakrájenou cibulku – protože co by byla kuchyně bez cibule :-), zalila ji rajčatovou passatou s kusy rajčat. Chvíli provařila, ochutila – určitě dejte pepř, bazalku, tymián a tři lžíce dobré sojovky…. a dál podle chuti. Někdy je nutné víc dosladit, záleží na původní kyselosti passaty. Omáčku zbytečně nevyvařujte, musí být taková dost tekutá, protože většinu tekutiny do sebe vtáhnou těstoviny. Nalijte ji do formy. Těstoviny musí být potopené.

1141

Dejte péct na 180 st cca 40 minut.

1143

Těstoviny se uvaří v omáčce – stejně jako lasagne.

1145

Vyndejte z formy a porcujte…. v podstatě, když je řeč o lasagne – lasagních – prostě francouzkých sáňkách 🙂 tak by se tyhle těstoviny daly plnit stejnými věcmi jako právě lasagne.

1147

Dobrou chuť.

1148

Komentáře