Míchaná tofíčka Recepty / Rychlé večeře / vegan

Možná to vypadá jako překlep, ale není. Je to jen malá slovní hříčka – aneb jak veganům dopřát chuť míchaných vajíček. Upřímně mi chutnají míchaná tofíčka víc než klasika….

Na přípravu budete potřebovat lahůdkové nebo uzené tofu – nejlépe značku, kterou prodává Lidl, protože je měkké a jde krásně rozmačkat. Pokud děláte porci pro dva, doporučuji kombinaci uzeného a lahůdkového.

_DSC2224[1]

Dále olejcibuli, lahůdkové droždí (nemusí nutně být, ale dodá jídlu ještě lepší chuť), pepř, kurkumu a černou sůl. Černá sůl je tady asi nejdůležitější – jedná se o zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách. Černá sůl (která je asi ve skutečnosti růžová – ale nezaměňovat ji za himalájskou, to je úplně jiná sůl) napomáhá při plynatosti a pálení žáhy, zlepšuje zrak, pomáhá při trávení a čištění střev a ke snížení vysokého krevního tlaku.

Tofu rozmačkejte vidličkou.

WP_20160428_005

Cibuli nakrájejte na drobno – pokud mohu doporučit, tak od doby, co používám tenhle držák na cibuli – s tím nemám vůbec problém.

WP_20160428_003

A pak je již vše otázkou pár minut – na oleji zesklovaťte cibulku, přihoďte rozmačkané tofu, kurukumu na barvu, černou sůl, pepř a lžíci lahůdkového droždí.

WP_20160428_006

Celá příprava nezabere víc jak 10 minut i s krájením cibule. A chuť je díky černé soli opravdu téměř identická, v mém případě mi tohle jídlo chutná mnohem více než klasická vajíčka. Vyzkoušejte a dejte mi vědět. Černá sůl prostě dělá zázraky 🙂

_DSC1496

A protože jsem už dostala dotaz, co je to tam za klobásku – upřesňuji, že je to vegan klobáska, doma dělaná…..

Komentáře