Fialový FIMO květ Nápady / Šperky

Polymerové hmoty jsou úžasné v tom, že nabízí nespočet možností zpracování a tak vám mohu nabídnout další návod na vytvoření puntíkovaného květu.

Budete potřebovat:

Půl kostičky fialové, tři čtvrtiny bílé a čtvrt černé FIMO hmoty.

Hmotu dobře propracujte a z dvou třetin připravené fialové hmoty a dvou čtvrtin bílé hmoty pomocí strojku vypracujte blend – tj. pás, kde přechází jedna barva do druhé – v našem případě bílá do fialové. Jedná se o základní postup při práci s FIMO hmotou a návody najdete v mých knihách nebo i na youtube.

01Z blendu vypracujte pás široký cca 2,5 cm a nakrájejte jej na 2,5 cm dlouhé dílky, tudíž vám vniknou čtvercové díly.

Dále si udělejte váleček z černé hmoty a rozpulte na dvě části. Půl obalte bílou hmotou a polovinu plátem fialové hmoty. Protáhněte do dálky, aby váleček měl průměr cca 4 mm a nakrájejte na 2,5 cm dlouhé dílky.

02Sestavte na sebe plátky a válečky tak, jak to vidíte na obrázku. Mezi světlé plátky vkládejte na střídačku dva a jeden váleček a mezi tmavší plátky bíle obalené válečky.

03Poté co sestavíte celý sloupec, jemně jej zmáčkněte k sobě, aby se vám výsledné dílo nerozpadlo.

04Postupně stlačte k sobě, aby vznikl kvádr a poté zaoblete rohy.

Připravte si fialový plátek a obalte připravený útvar.

05

Tím vám vznikne jeden lísteček budoucí květiny. Ten zredukujte postupným mačkáním a protahováním v prstech na velikost odpovídající polovině velikosti vašeho budoucího šperku.

06Poté ukrajujte jednotlivé plátky a rovnejte je na připravený podklad – kolečko vykrojené z hmoty.

07Střed květu spojí lístky k sobě. Můžete použít zbytky válečků obalených bílou hmotou, které ještě více zredukujete a složíte k sobě.

08Nebo použijte čistě černou hmotu, zpracovanou do kuličky. Po přiložení ke středu květu ozdobte pomocí propisky či párátka.

09Hotové pečte na 110 st 30 minut v elektrické troubě.

Dírku je dobré vyvrtat  až po upečení, ale můžete ji udělat i předem, záleží jen na vás.

_DSC0374Zkompletujte, navlečte na závěsy. Lze stejným způsobem udělat i náušnice, stačí jen lísteček ještě více zredukovat.

_DSC0056

Zaujala vás práce s polymerem a chcete se dozvědět více?? Pak doporučuji mé online kurzy. 

Komentáře