Ořechové lívance Moučníky / vegan

Lívance dělám téměř každou neděli, protože nedělní snídaně se snažím pojmout prostě svátečně. Nicméně i přesto chci, aby byly zdravé… třeba jako tyto ořechovo-pohankové, bezlepkové…

Připravte si hrst ořechů… zkoušela jsem to i s kokosem a také to bylo fajn, ale vlašské ořechy jsou prostě nej.

Umelte je nebo umixujte…. Jak vidíte, omylem jsem vzala vysoké nože a i když mám NutriBullet 600, tak to celkem v pohodě rozmixovalo na mouku…..

Kromě ořechové mouky, které je cca pět lžic, přidejte ještě lžíci umletých lněných semínek, půl sáčku kypřícího prášku, dvě lžíce vanilkové Hrašky a tři lžíce pohankové mouky.

Smíchejte s rostlinným mlékem (sojové, mandlové, kokosové apod) do konzistence lívanců.

Přilévám postupně a míchám a míchám…

Smažte na kokosovém oleji lívanečky.

Těsto je bez cukru, proto je dobré dodat sladkost na hotové – můžete třeba máznout domácí marmeládou, polít javorovým nebo datlovým sirupem a určitě přidejte ovoce.

PS. Určitě těsto neskladujte…  druhý den se mi z něj podařilo udělat jen luxusní trhanec….

Pokud uděláte těstíčko hustější, lívance se na pánvičce neroztečou a zůstanou pěkně tlusťoučké…..

Mezi každým je lžička vegan nutelly a na závěr přelité datlovým sirupem.

 

 

 

 

Komentáře