Sklenice, co se tváří jako dýně Dekorace

Blíží se halloween, který někdo má rád (zejména děti) a někdo zatracuje… nicméně vydlabané dýně a světýlka v nich, jsou myslím moc hezký zvyk, ať se vzal, kde se vzal… Ale co dělat, pokud nemáte žádné dýně k dispozici a chcete potěšit své děti?? Vyrobte jim dýni ze sklenice…..

 Budete potřebovat zavařovací sklenici, oranžový papírový ubrousek, domácí lepidlo na papír, kousek provázku a zbytky černé samolepicí tapety nebo křídové fólie či černého papíru.

Z ubrousku si oddělte jen jednu vrstvičku papíru (většinou bývají dvou až třívrstvé). Natřete lepidlem dno sklenice a přiložte střed ubrousky a štětcem uhlaďte.

Nechejte pořádně zaschnout a pak pokračujte a polepte boky, ubrousek šikovně skládejte, aby sklady byly trošku pravidelné….

Pokud se vám někde podaří ubrousek protrhnout, nic si z toho nedělejte. Po zaschnutí ostříhejte přečnívajíc kraje a polepte kousky, tkeré jste odstřihli, místa, kde je to třeba.

Na horní část můžete nalepit lněný provázek, lísteček a sklenici ozdobit pomocí černého papíru či černé samolepicí či tabulové fólie.

A pak jž stačí jen vložit čajovou svíčku a zapálit…

 

Komentáře