Dvojité mandalové triko Textilní nápady

Tímhle nápadem vám chci představit nové „dvojité“ šablony v našem e-shopu. Proč dvojité?? Protože nabízí dvojí využití – můžete přes ně stříkat barvu či savit, ale zároveň je využít na klasické nanášení barvy houbičkou…..

Také vám tímto článkem chci ukázat, že i když se vám někdy začátek vašeho projektu nezdá dost dobrý, je důležité to nevzdávat, protože výsledek vás nakonec může mile překvapit…

Použila jsem jako základ tyto dvě šablony – malou jsem vyndala z rámečku a velká je samostatná.

Triko jsem vystlala novinami a noviny jsem dala i pod něj. Upřímně – zapomněla jsem dát noviny do výstřihu, ale protože jsem triko stříkala oboustranně, tak to moc velká chyba nebyla….

Triko jsem přestříkala černou textilní barvou ve spray. Na zadní stranu jsem použila papírový „odpad“ z pískový šablon, které se zdobily na Monínci…..

Upřímně – v tuto chvíli jsem z byla z výsledku rozpačitá a uvažovala jsem o tom, že triko asi vyhodím….. Při stříkání totiž začal foukat vítr a barva se nenanesla stejnoměrně, jak jsem čekala.

Nejsem však zvyklá se vzdávat a tak jsem si řekla, že to zkusím zachránit… jako první jsem použila jednu z dalších šablon, které nabízíme v našem e-shopu. Textilní barvy jsem nanášela pomocí houbičky a použila jsem bílou, tyrkysovou a černou.

Textilními barvami jsem na triko nanesla i stejnou šablonu, kterou jsem použila na stříkání. Vrátila jsem jí do rámečku a přichytila žlutou lepící páskou.

Na textil můžete použít i šablony, které nabízíme na FIMO. Jsou hodně drobné a proto při nanášení barvy musíte dbát na to, aby jste nenanesli barvy moc a nedostala se pod tenké linky.

Jednu šablonu jsem nanesla i přes bok, přes šev to jde hůř, barva tu má tendenci buď nepřilehnout, nebo pokud přitlačíte, podtéci, ale za risk to občas stojí….

A pak přišla chvíle, kterou mám opravdu moc ráda – závěrečné tečkování. Bílé malé tečky dělám pomocí bílé textilní barvy v lahvičce s hrotem – o tom jsem více psala tady a tadyA tyrkysové třpytivé tečky konturou od Marabu. 



Nakonec jsem z trika měla fakt radost a určitě jej budu nosit a ještě zkusím nějaké další podobným stylem…..

Tečky dodají triku prostě šmrnc.

Samozřejmě po zaschnutí je nutné barvy (stříkané, malované i tečkované) zafixovat.

Fixujeme zažehlení přes pečicí papír žehličkou nastavenou na žehlení bavlny. Přežehlujeme tak dvě až tři minuty.

Stejně můžete pracovat se šablonami i v kombinaci se savením místo stříkání barvy… fantazii se meze nekladou.

Komentáře