Rychlovka k moři Textilní nápady

Už je to nějaký pátek, co jsem si na Potvor.cz objednala u sukni. Zaujala mne především krásná látka a tak jsem prodejce poprosila, zda by mi nemohla přibalit i nějaké odstřižky. Přišel jeden celý motiv, ze kterého jsem vystřihla střed, který se snažím v ruce přišít na triko už pár měsíců (resp. zatím je tam našpendlený). Ale protože zbyly ještě další odstřižky, rozhodla jsem se je také použít…. a kdy myslíte, že to dělám… pár hodin před odletem na dovolenou… pro mne typické :-))

 

 No řekněte, nebyla by takového odstřižku škoda?? Navíc je to úplet, který se netřepí, takže opravdu stačí jen vystřihnout a přišít. A protože tentokrát na ruční šití není čas, použila jsem šicí stroj, a aby se mi motiv nehýbal a dobře držel, tak jsem na triko motiv nejdříve pomocí oboustranné nažehlovací mřížky přižehlila. Není to vůbec těžké – stačí nastříhat kousky mřížky a vložit je mezi aplikaci a triko. Žehličkou nastavenou na bavlnu přižehlit. Obě látky se pěkně spojí. Největší kámen úrazu – přišití na stroji. Zkoušela jsem jak entl, tak rovný steh. Obojí vypadá příšerně, látka pruží, táhne se a asi jsme měla i špatně utažené nitě… netuším, prostě ze šití mám tady za čtyři…. Ale čas kvapí, na hrdinství a párání není čas 🙂 Při mé smůle bych si tam určitě ještě vystřihla díru.

Na scénu proto nastupuje třpytivá kontura Fashion Liner. Drobnými čárkami a tečkami jsem maskovala šití… Kontura zasychá cca dvě hodinky, takže nějaký čas na balení zbyl 🙂 Už během schnutí jsem netrpělivě přikládala sukni a kochala se… Miluji, když věci k sobě ladí. Kdyby byl čas, tak vyrobím ještě šperk, ale i tak jsem pro tuto chvíli spokojená… Po zaschnutí zažehlete přes pečicí papír.  No a je hotovo, stačí zabalit a těšit se….

 A ještě jsem v mezidobí stihla trošku opravit moje milované žabky, které se mnou už byly v Bulharsku a Thajsku… jsou hrozně pohodlné, můžu s nimi chodit vodou… jen ozdoby už mají svá nejlepší léta za sebou…. ale stačil černý lak na nehty (objevený ve skříňce mé dcery) a opět jsou to „frajerky“…

A jak to máte vy?? Také rády ladíte a dáváte věcem druhé šance???

  A takhle to vypadá v reálu…. 🙂

Komentáře