Savená mandala Textilní nápady

Další využití mandalových šablon – tentokrát technikou odbarvování…..

 Pozorní čtenáři mých stránek vědí, že obvykle používám na tuto techniku šablony vyrobené z rybníčkové fólie (jak na ně se dočtete tady), ale přišlo mi pár dotazů, zda nejdou použít i plastové šablony, které prodáváme….

Tak to byla výzva 🙂

 Na savení jsem využila bavlněnou tašku – prodáváme v e-shopu několik barev, určitě by stejně dobře fungovala i černá nebo červená. 

Na zem rozložte noviny, na které položte tašku, do které také vložte noviny. Ucha zakryjte dalšími novinami. Do středu tašky položte šablonu.

 Do pumpy nalijte Savo Perex, natlakujte pomocí víčka a rozprašte tenkou vstvičku sava na tašku. Použití pumpy narozdíl od rozprašovačů má tu výhodu, že pracujete jako se sprayem, tudíž nehrozí „plivance“ jako při mačkání spouště rozprašovače. Nastříkejte opravdu jemnou vrstvičku, na šabloně by měly zůstat malé kapičky a v žádném případě by se neměly slévat do loužiček, protože to už znamená, že jste to s množstvím přehnali….

Po chvíli začne textil měnit barvu.

  Opatrně šablonu sundejte a umyjete ji pod tekoucí vodou. Tašku nechejte dobře uschnout.

A tady je výsledek. Nemusíte zažehlovat, žádnou barvu jsme nenanášeli, pouze bělili a to není nutné fixovat.

Taška je velice skladná a určitě je příjemnější vylovit z kabelky tuhle textilní krásku než igelitku 🙂 a dá se nosit i přes rameno….

 

Díky přesné šabloně a jemné vrstvě je vzor ostrý… určitě se jej nepokoušejte obtahovat textilní barvou apod…

Pokud toužíte ještě vnést nějakou invenci, zkuste tečkovat…. (já to možná také zkusím :-))

Komentáře