Bezlepkové krekry Rychlé večeře / vegan

Jednoduché placičky, které můžete chroupat místo chipsů  nebo k zeleninovému salátu…

 Ve zdravé výživě jsem dnes studovala složení slaných krekrů bez lepku a vždy mi tam vadilo něco…. a tak jsem se rozhodla si udělat vlastní…. Nejdřív jsem si v Nutribulletu rozmixovala tři lžíce lněných semínek a tři lžíce konopných semínek na „mouku“. Přilila jsem dvě deci vody a nechala chvíli máčet… Dál jsem si připravila do dvoudecových skleniček pohankové vločky a kukuřičnou strouhanku cca 1,3 cm od okraje. Vše jsem smíchala a přidala ještě sůl, dvě lžičky lahůdkového droždí a půl lžičky koření Hungaria. Určitě by tam šlo třeba provenskálské, ale to jsem neměla doma. A pak jsem vytáhla tohoto mého krasavce, který teď nějakou dobu zahálel. Koupila jsem ho kdysi v Tchibu a říkají mu oplatkovač. Já jsme na něm zkoušela jak sladké, tak slané sušenky.  Hotové těsto by mělo být tak tuhé, že z něj lžičkou můžete vykrajovat hromádky. Ty dávejte vždy na lehce pomaštěný oplatkovač. Pokud nemáte stroj, tak si prostě v ruce rozmáčkněte co nejtenčí placku a opečte ji na pánvi. Oplatkovač má tu výhodu, že to těsto rozplácne a opeče za vás…. Placky jsou opravdu tenké a křupavé. Lepší než klasické slané sušenky… Z dávky jsem měla asi 13 placek… přesně nevím, protože si nepamatuji, kolik jsem jich snědla během připravování salátu…  :-))

Komentáře