Dršťková polévka z hlívy ústřičné Rychlé večeře / vegan

Říká se, že existuje jen málo lidí, kteří mají k dršťkové polévce neutrální vztah… všichni ostatní se dělí do dvou skupin – na ty, kteří ji milují a ty, kteří nenávidí…. pokud patříte do té druhé, zkuste vyzkoušet  tuto verzi, kde dršťky nahrazuje hlíva.

Hlívu ústřičnou nejdříve propláchněte a poté nakrájejte na proužky…. to jsem vám nevyfotila, protože jsem si původně říkala, že recept fotit nebudu…. takže někdy příště :-))

Kromě hlívy budete ještě potřebovat cibuli, sladkou červenou papriku, sůl, pepř, vývar, majoránku, česnek a jíšku. 

 Na sádle nebo oleji (ale sádlo je lepší) osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli dorůžova a přidejte hlívu a spolu ještě cca 5 minut osmahněte.

Poté zasypte dvěma lžícemi papriky, zamíchejte ji dobře mezi cibuli a hlívu a zalijte vše 1,5 litrem vody/vývaru. Pokud jste zalili vodou, rozdrobte do polévky ještě dvě kostky vývaru.

 

 Přidejte jíšku (udělanou nebo hotovou v granulkách) a ještě chvíli provařte. Poté vypněte sporák a  osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a majoránku promnutou v prstech. I vizuálně je polévka podobná té originální…

100% vegan verze:

místo sádla orestujte hlívu na olivovém oleji, použijte zeleninový vývar a zahustit můžete Hraškou….

 

 

 

Komentáře