Kabelkový veletrh Vlog
  Ve středu 3.9.2014 proběhl v prostorách IGY v Českých Budějovicích Kabelkový veletrh. A protože jsem měla tu čest být jednou z patronek této skvělé akce, ráda bych o něm napsala více.
patronky akce Kabelkový veletrh   Nápad na tuto charitativní akci vznikl v redakci Českobudějovického Deníku a od konce června se začaly sbírat kabelky. Přispět mohl kdokoli. Já jsem byla vyslána jako patronka za Český rozhlas České Budějovice a jsem moc ráda.
 

Věnovala jsem ručně vyrobenou kabelku z papíru – tzv. candy bag.
Celkem se za tři měsíce v redakci Deníku sešlo téměř sedm tisíc kabelek.

  A pak nastal den D – tj. 3.9.2014 – kdy se všechny kabelky nakupily v na stolech v sále nákupního centra IGY. Byly jich opravdu hromady.
 

Já jsem dorazila až kolem 13h, v tu dobu již bylo prodáno mnoho kabelek, ale stále jich na stolech bylo plno. Cestou jsem potkávala spoustu žen, které již šly domů a odnášely si spoustu kabelek a na tvářích úsměv.

Nejen že si udělaly radost, utratily pár korun (kabelky se prodávaly za symbolické ceny od 20,- Kč), ale zároveň přispěly na dobrou věc.

  Kabelky patronek se prodávaly za vyšší ceny a tak mám moc velkou radost, že i ta má si našla svou spřízněnou duši – kabelku koupila Stanislava Neubauerová, která sice pochází z Českých Budějovic, ale dlouhodobě žije v Německu. Moc této paní děkuji a doufám, že jí bude dělat radost…
 

Bylo milé pozorovat spousty žen, které se přehrabovaly, zkoušely, hodnotily, rozepínaly a zase zapínaly a kochaly se…. A nakonec odcházely s několika kabelkami. Tak jako moje kamarádka Lenka Vondráčková, se kterou jsem se tam náhodou potkala.
Ta myslela nejen na sebe, ale i na svou dceru.

 

To moje dcera si přišla vybrat sama. A tak i my jsme si odnesly několik kabelek. S velkou černou mám ještě plány – přijde pomalovat a dozdobit…
Myslím, že tato akce spojila mnoho dobrých věcí najednou…. Dárkyně kabelek mohly předat dál kousky, které samy sice již nenosily, ale bylo jim líto je vyhodit…. Kupující získali nové kabelky za pár korun a užili si příjemné chvíle „na lovu“ ….

   

Ale co je nejdůležitější – prodejem kabelek se získalo neuvěřitelných 188 391 korun :-), což je skvělý výsledek této akce. Tyto prostředky jsou určeny talentovaným dětem, jejichž zdravotní hendikep nebo sociální zázemí neumožňuje talent rozvíjet.
Ještě jednou moc děkuji všem, kteří mne nominovali do role patronky – bylo mi velkou ctí. A navíc jsem poznala úžasné dámy z Deníku a odjinud….
Těším se na další společné akce ….. psst sice to nesmí ještě prozrazovat, ale určitě nebyla poslední!

Komentáře