Tričkování s Aptákem Textilní nápady

Víte kdo je Apták?? Možná nezvíte, kdo se za touto přezdívkou skrývá, ale třeba znáte její tvorbu, protože její rukopis je nezaměnitelný….  Její příjmení má k ptákům blízko – dovolte, abych vás seznámila s Irenou Slavíkovou.

 Apták

Tvorbu Ireny Slavíkové alias Aptáka jsem sledovala již několik let, ale osobně jsem měla tu čest se s touto úžasnou ženou setkat poprvé letos na jaře na Výstavě Kreativity. Tři dny jsme tu pracovali vedle sebe a já stále obdivovala jak je neobyčejně zručná a přitom úžasně empatická a skromná…  a byť v neděli již téměř nemluvila, tak se na všechny usmívala…  prostě můj člověk….

Za Irenku mluví její práce 🙂

 A tak slovo dalo slovo a já jsem byla moc ráda, když přijala nabídku vystoupit v pořadu Rady ptáka Loskutáka a ukázat jak pro ní není žádná kaňka kaňkou, žádná šmouha šmouhou… prostě svůj vlastní a obdivuhodný styl malování triček…  Jak jí to šlo (a maličko se klepaly ruce, ale to se klepou i mě po těch mnoha letech J se můžete podívat tady. Irenka pracovala se skvělými textilními razítky Aladine, která můžete objednávat i v našem e-shopu. S těmito razítky připravila i několik návodů a možná bude inspirovat i vás. Prokliky na jednotlivé postupové návody jsou schované v tučně napsaných slovech 🙂 Můžete si zkusit vyrobit podložku a chňapku.   Nebo namalovat cestovatelské triko pro manžela/přítele/syna apod. 

Či jim jen ukázat správný směr Můžete si také pohrát se sovičkami – Irči velice oblíbeným razítkem :-))   A pak z potisknuté látky ušít třeba srdíčka… ale potištěná látky může být i součástí patchworkové deky apod..   Dámská trika můžete zdobit hejny motýlů.   Nebo třeba ve stylu glam rock.    Pro děti připravit skvělé textilní pexeso  A pro babičku třeba textilní prostírání.    Pokud máte více odvahy a chcete zkusit i něco bez razítek, určitě vám přijde vhod návod na anděla  Kromě Irenky si skvěle s textilními razítky hraje i kmotra naší knihy Polymerové nebe – Klára… a schválně, kdo z vás ji poznal bez červené paruky???  Razítka použila například na nášivky.    A co takhle velké záplaty na mikiny či trika? 

 Nebo využít razítka s abecedou a vyrobit si triko s nápisem??

Pochlubte se, co jste si vyrobili pomocí nových Aladine razítek vy…  pracovat můžete s libovolnými textilními barvami, které stejně jako kvalitní jednobarevná trika můžete spolu s razítky objednat v našem e-shopu.

 

Komentáře