Banánová zmrzlina Různé nápady z kuchyně

Lahodná zmrzlina z banánů…. bez smetany.. bez jogurtu… bez vajíčka…. prostě tak strašně zdravá, že si ji musíte udělat 🙂 Nápad jsem našla tady.
 Na jednu porci si připravte jeden banán. Čím zralejší, tím lépe, protože nebudete muset přidávat téměř žádné další sladidlo (tím sladidlem myslím med apod…. o žádných umělinách tady není řeč :-))

Nedělejte si zmrzlinu do zásoby, připravte jen tolik porcí, kolik sníte….

 Na plech či talíř si dejte pečicí papír a banán nakrájejte na kolečka. Dejte do mrazáku. Na cca 3 hodiny. Ne o moc déle, pak jsou moc zmražené a stejně budete muset čekat, než lehce povolí, aby šli rozšlehat….

Po uplynutí času si připravte mixér. K banánu můžete přidat něco dobrého – med, nutekakao, jiné mražené ovoce… to je jen na vás…

Já jsem zkusila dvě varianty.

První je s datlovým sirupem.

 Přidala jsem ho jen trochu, banán byl sám o sobě sladký…. Jako druhou přísadu jsem zvolila oříškovo-čokoládový krém – takovou nutellu…. ale můžete klidně zkusit přidat jen kakao.  Banány postupně dávejte do mixéru a mixujte spolu s trochou další přísady, než vznikne hladký krém. Díky šlehání je lehce povolený, takže je dobré ho dát ještě na cca 30 minut do mrazáku. Nezapomeňte na ni, protože po delší době se pak změní v jednu tuhou hmotu… kterou sice můžete naškrábat lžičkou, ale už to není ono….

 A můžete mlsat….

PS. příště zkusím s mraženými malinami…..

 A jak jsem slíbila, tak jsem hned zkusila…. namrazila jsem dva banány a k nim jsem přidala asi hrst mražených malin… Tentokrát to robotu chvíli trvalo, než se ze směsi mražených banánů a malin stala konzistentní hmota….. přisladila jsem ji malou lžičkou medu. Po vyšlehání nandáno do skleniček a asi ještě půl hodiny dochlazeno v mrazáku… podáváno s horkými malinami – oslazenými třtinovým cukrem…. Další pokus – zmražené banány a jahody současně – tentokrát přímo na talíři, bez pečicího papíru. Jen ty jahody dávejte řezem nahoru, půjdou vám lépe pak sundat. Nedoslazováno, naopak přidána šťáva z půlky malého citrónu, protože jahody i banány byly sladké dost…. Zkusila jsem část dát do tvořítek na nanuky… druhý den jsou nanuky stále krásně „našlehané“, není to na kost jako když se mrazí z čerstvě umixovaného ovoce… doporučuji. Není problém umixovat čerstvé jahody a mražený banán…. opět lahoda a NutriBullet to zvládl skvěle….

 

Komentáře

Comments

  1. […] zdroj zde […]

Comments are closed.