Navoskované botky Ostatní
Dáváte rádi starým věcem novou tvář, nový život? Pak určitě musíte vyzkoušet efektní pigmentové voskové pasty Chameleon…..
Lze je nanášet na libovolné tmavé povrchy…. ty tedy musíte nejdříve natřít černou barvou… nebo jako v tomto případě použít rovnou věc černou – jako například tyto již značně ochozené boty….
 Boty nejdříve zbavte nečistot. Poté si připravte vybranou pastu – zde jsem použila modrou, fialovou a zelenou.

Nanášet můžete dvěma způsoby – buď prstem…

 .. nebo jemným molitanem. V obou případech naberte malé množství pasty a roztírejte – tak jako by jste boty chtěli nakrémovat. Pasty obsahují včelí vosk a pomerančové oleje, tudíž nejen, že povrch obarví, ale hlavně, v případě kůže či koženky, ošetří.

 

 Pigmenty jsou viditelné pouze na tmavém/černém povrchu, proto světlé prošití zůstává vidět, i kdy bylo přetíráno.
 Pokud máte boty někde okopané až na světlý podklad, tak nejdříve před nanášením pasty přetřete černou barvou – například Neopaque.
 Voskové pasty se částečně vsáknou do materiálu, po cca 3 hodinách jsou již zaschlé a můžete boty obout a vyrazit do světa.
 V případě obuvi není nutná další povrchová úprava, vosky drží dobře a pokud si je někde sedřete, tak jen opakovaně navoskujete…
 Vybírat můžete ze šesti odstínů, které lze různě mezi s sebou kombinovat.

Odlesky, které barvy hází, se špatně fotí, proto vás srdečně zvu v sobotu k obrazovkám, kdy v pořadu Rady ptáka Loskutáka tyto barvy budu představovat…..

 

Komentáře