Jahody na pepři Různé nápady z kuchyně / vegan

Víte jak se pozná, že stárnete?? Já si myslím, že hlavně tak, že přestáváte odmítat dle vašeho názoru neslučitelné…. protože kdyby mi jako dítěti někdo nabídl jahody s pepřem, tak bych utekla, v mládí bych rezolutně odmítla, před pár lety mile poděkovala a přesto neochutnala… a dnes?? Dnes jsem z této kombinace nadšená :-))

Při brouzdání na netu jsem narazila na recept, který mne sice moc nezaujal (žádný obrázek, to je pro mne hned mínus), ale nasadil mi brouka do hlavy…. jahody a pepř?? Jak to může chutnat?

A tak jsem ihned poté, co jsem koupila jahody – dovoz Španělsko –  zkusila pár kousků opepřit čerstvě mletým pepřem. Světe div se, ono to bylo dobré. Nejenže ten pepř nebyl téměř cítit, ale myslím, že i díky němu chutnaly jahody sladčeji než bez něj.

A tak jsem rychle nachystala vše potřebné… jen pistácie jsem doma neměla, tak jsem je nahradila.

Budete tedy potřebovat:

pepř, kousek másla, ořechy, skořici, med a jahody

pro vegan verzi nahradíme máslo kokosovým olejem a med agáve sirupem

   Na másle-kokosovém oleji chvíli opékejte ořechy, poté je zaprašte skořicí, promíchejte a přidejte lžíci medu/agáve sirupu a opepřete. Nejlepší je čerstvě mletý pepř a množství asi takové, jako by to nebyly ořechy, ale třeba smaženice nebo vajíčka….   Promíchejte a přidejte pokrájené jahody…. ty párkrát promíchněte a poté pánvičku sundejte z plamene. Jahody se nemají dusit, jen obalit tou sladko-pepřovou omáčkou. Měly by být teplé, nikoli horké.  Poté si připravte zmrzlinu. Nechci být nějakým propagátorem Lidlu, ale tuhle vanilkovou mám vyzkoušenou a je opravdu dobrá….. Pokud jste vegani, doporučuji připravit si úžasnou zmrzlinu z mražených banánů No a pak už jen servírujte a užívejte si té skvělé chuti….

 

Komentáře