Šablony řezané ploterem Silhouette Textilní nápady

Pomocí řezacích ploterů Silhouette lze řezat i šablony….

 O stolních ploterech jsem vám již psala, tentokrát vám chci ukázat jak lze pomocí tohoto chytrého přístroje řezat šablony pro nanášení barev na textil. Důležité je si stáhnout správný obrázek, či jej dobře upravit. Poté jej stáhněte do programu a upravte podle tohoto videa.

   Pak stačí jen správně nastavit nůž, na podložku přilepit pevnější fólii (například rozříznuté kancelářské desky) a řezat… Důležité u výběru motivu je to, aby jednotlivé dílky byly prořezané samostatně, aby vám motiv po vyřezání nevypadl v jednom kuse 🙂

 Výhodou ploteru je, že si můžete jednotlivé šablony libovolně zvětšovat a nařezat si různé velikosti… a také to, že si klidně šablonu můžete rozstříhat a používat jednotlivé vzory zvlášť ….

A ještě lepší je, že když se vám šablona při práci či čištění poškodí, tak si ji lehce vyříznete znovu… a nebo už třeba nikdy… to je také skvělé, že můžete udělat jen jedno triko. V tom případě klidně vyřízněte šablonu z nesavého papíru.

  Další práce je již stejná jako u běžného používání šablon. Dovnitř vložte noviny, okolí šablony pojistěte žlutou lepící páskou a připravte si barvy na textil. 

 Postupně namalujte několik květin.

Použila jsem neonové barvy na tmavý textil. 

  Prolínejte pomocí houbičky několik barev do sebe, vzniknou pěkné přechody.  Po důkladném zaschnutí zažehlete žehličkou nastavenou na bavlnu přes pečicí papír.  Tady je hotové triko, již několikrát prané….

Přístroj Silhouette zvládne ještě víc – nemusíte řezat jen šablony, můžete si vyřezat přímo nažehlovací motivy.   Motivy květin jsem vyřezala z bílé sametové textilní fólie a na triko je nažehlila.  A když jsem zkoušela řezat motiv, tak první řez jsem udělala z papíru… a bylo mi líto papírové šablony někam založit, tak jsem stejný motiv vyřízla z černého papíru – jen jsem nastavila řezání pouze obrysu… pak jsem je slepila a upevnila na náušnicové háčky.

Myšlenka papírových náušnic mne nadchla a tak jsem udělala ještě jedny… jsou lehounké, že je v uších vůbec necítíte… a pokud náhodou v náušnicích zmoknete?? No tak si asi budete muset vyříznout nové….

To je prostě výhoda mít tohoto skvělého pomocníka doma 🙂

 

Komentáře