Domácí BBQ omáčka Různé nápady z kuchyně

Zkuste si udělat domácí BBQ omáčku a zjistíte, že to vyjde mnohem levněji než kupované a hlavně že vám bude chutnat mnohem více, protože si ji uděláte přesně takovou, jakou ji chcete mít 🙂
 Na cca dvou lžících olivového oleje orestujte dozlatova jednu středně velkou cibuli nakrájenou na drobno. Až chytne pěkně  zlatavou barvu, zasypte ji dvěma lžičkami třtinového cukru a nechte ho zkaramelizovat. Poté přidejte rajčatové pyré, zakápněte citrónem, osolte, opepřete, přidejte dva až tři utřené stroužky česneku a nějaké dobré pálivé koření – já použila směs koření Chilli con carne z Kořenísvěta.czkteré se skládá z česneku, papriky, kmínu, chilli, oregana a koriandru. Můžete použít jinou směs koření nebo jen čerstvou chilli papričku…. záleží jen na vás. Provařte a zakápněte balzamico  redukcí, … Balzamico směs příjemně „dotáhne“ a také jí dá specifickou tmavou barvu.

Na závěr ještě přidejte půl malé lžičky skořice a případně dosolte či dopepřete….

Celkem příprava trvala cca 20 minut… :-))

  Nechejte prochladnout a podávejte místo kečupu….

 Domácí BBQ omáčkou také můžete potírat pizzu nebo třeba tortilly před zapékáním.

Tato porce – tj. z jedné malé konzervy rajčatového pyré – nám vystačila na šest tortil. Příště udělám z většího množství, protože určitě chvíli vydrží v lednici..  určitě bude dobrá i do zapečených baget – tzv. panini….

  Quesadilla s kuřecím masem – díky domácí BBQ omáčce chutná božsky…

 

Komentáře