Brokolicové menu Rychlé večeře

Kdybyste mi před deseti lety řekli, že si jednou si bude moje dcera  pochutnávat na brokolici , asi bych se od srdce zasmála… ale člověk míní a příroda – resp. chutě – se mění…. a já jsem tomu moc ráda…

Koupila jsem krásnou brokolici, a protože jsme doma na ní jen dva (děti tvrdošíjně odmítají a já je nenutím), tak jsem ji sice uvařila celou, ale z necelé poloviny jsem udělala brokolicovou polévku.

Jen se přiznám, že jsem si to zjednodušila a místo klasicky uvařených brambor jsem tam přidala zbytek šťouchaných, který se od víkendu krčil v ledničce 🙂

Druhou část brokolice jsem upravila podle tohoto receptu.

Na proužcích slaniny jsem opekla plátky česneku, přidala brokolici, opepřila….

Poté jsem natrhala mozzarellu a vložila do pánve…. autorka receptu ještě zakapává citr.šťávou, což příště vynechám, moc mi to tam nepasovalo…  naopak jsem přidala trošku Country koření.

Na na závěr krátce orestujte vlašské ořechy.

Nebudete mi věřit, ale i můj manžel, který se na většinu tepelně upravené zeleniny kouká přes prsty, si chtěl přidat (bohužel nebylo co :-)).

 

 

Komentáře