Lebka a květiny Textilní nápady

Nafukovací barvy jsem vám již na stránkách představovala, ale bohužel je firma Marabu přestala vyrábět… a tak jsem pátrala po podobných barvách a narazila na japonské nafukovací fixy.

Jsem z nich nadšená, protože se s nimi bude malovat lépe nejen vám, ale i vašim dětem. Je to snazší než s konturou, která může po zmáčknutí nekontrolovatelně vytéct. Navíc stopa je jemnější a výsledná dílka vypadají moc pěkně….

A protože hitem letošního léta budou neonové barvy, vybrala jsem si na testování jako první sadu neonových barev. A protože jsem malovala tílko pro svou náctiletou dceru, sáhla jsem po trošku morbidním obrázku, který jsem chtěla zjemnit květinami 🙂

 

Nafukovací fixy jsou vhodné na světlý i tmavý textil. U tmavého textilu se vůbec nemusíte bát, že by nekryly, po nafouknutí jsou 100% krycí. Fixy Puffy Velvet samozřejmě můžete objednat v našem e-shopu.

 

Předlohu lebky jsem si nakreslila a nascenovala. V počítači jsem upravila na správnou velikost a vytiskla… vám stačí stáhnout a vytisknout tak velkou, jak potřebujete. Nejlepší je vytisknout si ji přímo na samolepicí papír.

Motiv vystřihněte.

Samozřejmě, že si můžete vytvořit vlastní šablonu – srdce, květinu… cokoli s jasnými obrysy 🙂

 Sundejte ochrannou vrstvu a nalepte na textil. Triko vyložte kartonem. Postupně kolem lebky i vně kreslete květiny. Postupně zaplňujte prostor uvnitř i kolem nalepeného motivu. Na závěr tečkujte. Je nutné, aby byla kresba hodně hustá, aby po odlepení šablony byl poznat motiv. Odlepte šablonu. Pokud se vám bude zdát, že někde není dostatečně vidět – tj. zbylo tam volné černé místo a splývá, domalujte minikytičky či tečkujte (to je jednodušší).

Sotva zaschne poslední kytička či tečka – což je řádově do půl hodiny od domalování, překryjte obrázek pečicím papírem a žehličkou nastavenou na bavlnu přejíždějte, dokud se motivy nenafouknou.

Pozor – toto zažehlení je nutné udělat nejpozději do 4h od malování, později by se barvy již nemusely tak pěkně nafouknout. 

Tady můžete vidět srovnání před zažehlením a po něm.

Kromě zažehlování můžete použít i horkovzdušnou pistoli na embosing (nemám vyzkoušeno, protože ji nevlastním) nebo složit tak, aby namalovaný obrázek byl pěkně nahoru a nebyl přeložený a zapéct v troubě (brzy vyzkouším a podám hlášení jak to funguje).

A ještě v detailu…..

 

Prát můžete v pračce na 40st, ale doporučuji otočené naruby, aby se kresba neomlátila o buben pračky či ostatní oblečení.

 

Komentáře