Verčina Bettina Šperky
Mám ráda, když se lidé navzájem inspirují…. a pokud pracujete s polymerovými hmotami, je ta inspirace často velice důležitá….  Těší mne, když mi píšete, že já inspiruji vás… ale tentokrát bych vám ráda představila Veroniku Pokornou, kterou inspirovala německá fimařka a lektorka Bettina Welker

Inspirovala se jejím vzorem, respektive skládáním barevných plátků do extrudéru, jen použila jiný nástavec. Moc se mi její inovace líbila, tak jsem jí ihned zkusila…. 

Můžete to zkusit i vy… 

Ze tří ladících barev fima si vyválejte pláty na nejširší nastavení strojku a vykrajujte z nich kolečka, stejně tak z bílé hmoty… 

černou vyválejte tenčí než barevné a také vykrájejte kolečka. 

Skládejte vždy k sobě dvě kolečka stejné barvy, bílé kolečko, dvě barevná, jedno černé…. takto postupně všechny použité barvy. 

Do extrudéru si připravte trojúhelníkový nástavec. 

Do extrudéru postupně vkládejte sestavené komínky barev – v tomto případě nejdříve se světle fialovou, tmavší fialovou, světlou růžovou a tmavší růžovou…. 

 

Vytlačené „hady“ nařezejte na délku dlaždičky (tj. cca 25cm) a skládejte na dlaždičku vedle sebe. 

Poté poskládejte tak jak vidíte na obrázku – tj. každý druhý hranolek špičkou dolů…. 
Vzniklý pás stlačte lehce k sobě, aby vám jednotlivé hranolky držely u sebe a rozměřte po 5 cm. 
Nakrájejte a poskládejte na sebe. 
Destičkou lehce zatlačte. 
Krájejte tenké plátky a skládejte je na připravený podklad ze scrapu. Zaválejte… 
Vykrajujte tvary apod… 
Upečte v elektrické troubě – 110st, 30min. 

Zabrušte hrany, přeleštěte, nalakujte apod… jak jste zvyklí…. a zkompletujte…. 

A samozřejmě můžete vyzkoušet různé barevné kombinace…. 

A na závěr mi dovolte ještě několik málo slov o autorce nápadu – Veronice Pokorné.

Veronika svou tvorbou chce pomáhat a proto hledala útulek, kterému by mohla darovat své výrobky. Našla aukce pro jeden nejmenovaný útulek, kde chtěli přesně ručně dělané výrobky. 

Za dva měsíce jsme jim vydělala spolu s dalšími přispěvovateli 90tis a pak jsme přišli na spoustu podvodů (vydělávání na psech), proto založili vlastní  Aukce ze srdce, kde se snažíme pomáhat více útulkům v ČR i SR (které jsou předem prověřené) , jak penězma na krmivo, tak akutním případům, kde je potřeba zaplatit rychle operaci týraných zvířat apod.

 

V podstatě jde o to bud darovat věc do aukce a po ukončení jí odeslat výherci, nebo sám dražit. Celá částka z každé vydražené věci jde pouze na útulky. V dnešní době je už i založené Občanské sdružení na ochranu opuštěných zvířat, které je spojené s aukcemi a stejně tak jeho transparentní účet, kam je možné zasílat finanční pomoc. 2000253795/2010.
Veronika Pokorná

Zde je odkaz na aukce, pořádájí se většinou každý druhý měsíc,aby byl čas předchozí aukce uzavřít, odeslat peníze a nakoupit a odvézt pomoc. 

Této činnosti se Veronika ve svém volném čase věnuje již téměř dva roky a nejen, že ji to baví, ale prý se z toho už stává tak trošku závislost :-)) 

Komentáře