„Slámové“ kraslice Dekorace

Anna Kropáčková mi napsala: Vždycky se mi líbily kraslice zdobené slámou, ale neměla jsem dost trpělivosti připravovat stébla k lepení. Tak jsem zkusila variantu polepení vajíček proužky a tvary ze samolepící tapety.

Její nápad se mi moc líbí a jsem ráda, že pro nás všechny nafotila a sepsala návod….

Budete potřebovat:

–          vyfouknutá vejce, obarvená ve slupkách z cibule

–          samolepící tapetu, vzor „světlé dřevo“

–          nůžky

–          děrovačku (kancelářskou nebo s ornamentem)

–          řezačku Ze samolepící tapety si vystříháte tvary na polepení – čtverečky, trojúhelníčky, kosočtverečky. Obyčejnou kancelářskou děrovačkou si nasekáte kolečka, lze použít i děrovačky se srdíčky či jinými vhodnými ornamenty. Řezačkou si nařežte dlouhé proužky, silnější i slabší. Vystřižený tvar zbavíte podlepeného papírku a nalepíte na vajíčko. Malé tvary se lepí dobře, větší tvary je třeba uhladit, aby zcela dolehly na vypouklý povrch vejce.

 

Pokud je potřeba upravit pozici tvaru, jednoduše to odlepíte a přilepíte na nové místo. Bez problémů nalepíte i proužky – dobře vypadají kombinace tenkých a silnějších proužků. Vzory si vytváříte podle vlastní fantazie, jak se Vám bude líbit. Krásné prožití svátků jara. Moc děkuji za skvělý návod Anně Kropáčkové, která vás všechny zve na Velikonoční výstavu do Galerie v Litvínově, která proběhne v termínu 12. – 30.3.2013.

Kromě jiného tam můžete obdivovat i tyto kraslice….

Komentáře