CROCO triko Tvoření s dětmi
Dárky by měly být od srdce a když jsou navíc vlastnoručně vyrobené, cení se to dvojnásob. Proto podporuji Niku, když  se rozhodne svým kamarádkám dárky vyrábět…  a byla jsem ráda, že téměř sama i nafotila postup jako inspiraci třeba pro vaše děti….

 

 

Jako motiv na triko zvolila Nika kresbičku, kterou jí právě kamarádka, pro kterou bylo triko určeno, namalovala při hodině biologie do sešitu…

Prý to byla příprava na hodinu angličtiny…. nějak jsem to sice nechápala, ale neřešila :-)) Důležité bylo, že to chápala Nika 🙂

 

Motiv jsem nascenovala a v počítači zvětšila na velikost A4.

Obrázek si Nika překreslila na čtvrtku a vystřihla. Oči vystřihala ze samolepky a nalepila.
Triko (klasické T-shirt, kamarádka prý nemá ráda upnuté dívčí střihy) vyložila novinami, žlutou páskou přilepila šablonu a okolí přikryla novinami.
Jako první nastříkala krokodýla světlou zelenou barvou na textil ve spray.
Po chvíli přidala tmavou zelenou. Protože byla spodní vrstva ještě mokrá, hodně se barvy prolnuly a původní záměr lehkých tmavých flíčků moc nevyšel. Příště by to chtělo nechat první vrstvu lehce zaschnout.

Opatrně odstranila šablonu (je dobré z ní zbytky barev očistit před sundaváním papírovou utěrkou, nestane  se vám pak, že by kapka barvy mohla stéci dolů).

Nechala dobře zaschnout.

Aby se kontury gelovým perem lépe kreslily, vložila si Nika do trika podložku a triko vypnula pomocí kolíčků na prádlo.
Jedna pracovní….  :-))

Nápis původně chtěla napsat jen tak od ruky… ale poradila jsem jí, že by bylo dobré si ho načrtnout na papír a vložit pod triko….

Vyřešila to ještě lépe – vytiskla si jej :-))

A aby předlohu udržela na jednom místě, přilepila vytisknutý nápis na podložku.

Na triko opět přepsáno gelovým perem na textil.

Nezapomenout zažehlit….

A tady je již triko připravené na zabalení a předání kamarádce k narozeninám….

… prý se líbilo :-))

Komentáře