Inchové FIMOŠÍLENÍ Ostatní
Při práci na nové knížce o práci s polymerovými hmotami mne napadlo udělat  ze čtverečků  takový inchový fimoobrázek…  dokonce jsem zjistila, že vlastním vykrajovátko, které je čirou náhodou téměř inchové….  a pak mne napadlo, že obrázek je málo…. chtělo by to obraz….

A tak jsem z každého válečku, který jsem vytvořila udělala čtvereček…..  jak jsem již psala – použila jsem vykrajovátko čtverec – je to nejmenší ze sady čtverců od Jánských… a náhodou má stranu dlouhou 2,5cm….  vím, že to není přesné, ale pro tento účel je to ideální.

 

Vykrajovátko čtvereček můžete objednat v našem e-shopu

Na vysvětlenou – inch (coul, palec) je základní jednotkou US a imperiálního systému jednotek délky. Jeho velikost byla 1. 7. 1959 určena na 2,54 cm (přesně). Já pro tento projekt budu ale vycházet z velikosti čtverce 25x25mm.

Ráda bych celý rok sbírala čtverečky a pokusila se poté z nich sestavit obraz (čím větší, tím lepší)… zatím mám za necelých 14 dní šedesát čtverečků… budu ve svém úsilí pokračovat, ale ráda bych vás vyzvala ke spolupráci… POJĎTE SE PODÍLET NA VÝROBĚ NEJVĚTŠÍHO OBRAZU Z FIMOČTVEREČKŮ!!!! Určitě i vám doma leží spousta válečků, hotových vzorů…
Vezměte zbytky válečků, vytvořených vzorů apod. Nakrájejte je na plátky a sestavte k sobě (č.1), pomocí akrylové destičky nebo válečku z nich vytvořte placku (č.2) – nejlépe širokou jako je nejširší nastavení strojku – cca 3mm – ale nestejná síla čtverečků nevadí, obraz získá na plasticitě….  a vykrojte z nich čtverečky 2,5×2,5cm a upečte je! (obr. 3 a 4).

Nedělejte dírky, mozaika se bude lepit.

Čtverečky nemusíte lakovat (pouze v případě, že budou použité pudry,aby nedošlo k jejich setření během transportu a skladování). Na závěr totiž bude celá mozaika přelakována kompletně lakem ve spray.

 

Ráda bych, aby čtverečky nebyly pouhou spatlaninou zbytků hmoty – tj. rádobymramorované…. Obraz by měl vypovídat o tom, jaké skvělé kousky lze z této hmoty vytvořit…

Hotové čtverečky posílejte na moji adresu – Monika Brýdová, Češnovice 60, 373 41 Hluboká nad Vltavou nebo mi je můžete předat na kurzech, výstavě apod…..  všechny příspěvky budu fotit a vkládat k tomuto článku fotky s jménem autora, autorky. Minimální množství je 9 čtverečků od autora, autorky (aby se to lépe fotilo :-)), maximu se meze nekladou :-))

Čtverečky můžete také odevzdat na sběrných místech – viz seznam níže.

Jako odměna pro každého bude mail s (za dlouhé roky sesbíranými) odkazy na různé fimonávody na netu.

 

Čtverečky budeme sbírat až do konce roku 2012.

Vzhledem k tomu, že do konce roku nestíhám sestavit obraz z nasbíraných čtverečků (již je jich více než 10tisíc), prodlužuji lhůtu, do které můžete posílat či odevzdávat na sběrných místech své čtverečky až do konce roku 2012-

Děkuji za pochopení.

 

PS. Zrcátko je projekt z mé nové knihy, která by měla vyjít koncem roku….. vidíte jak krásně vypadá něco přes sto čtverčků u sebe…. a umíte si představit jaká krása bude nalepených deset tisíc???

Speciální nabídku mám pro ty, kteří z polymerů vyrábějí šperky či jíné předměty, nebo pořádají kurzy apod. –  za zaslání min. 36ks čtverečků u jejich fotky uveřejním také odkaz na stránky nebo prodejní web, kde své kurzy, šperky či jinou práci nabízí.

Na toho, kdo během celého roku pošle nejvíce čtverečků čeká také odměna….  a určitě budou průběžné soutěže, výměnné akce (pro ty, kteří si chtějí doma udělat svůj vlastní inchový obraz) apod….. 

Tak co vy na to?? Chcete být u zrodu největší FIMOmozaiky v Čechách???

Pro tuto akci byla vytvořena skupina na FACEBOOKU, kde již nyní můžete vkládat fotky svých čtverečků a inspirovat ostatní.

 Sběrná místa:

 Zde můžete odevzdat své čtverečky – musí být v sáčku či obálce spolu s lístečkem s vaším jménem, adresou, mailem a pokud jich bude více jak 36ks můžete přidat i své stránky, které uveřejním s vaším příspěvkem.

  • Prodejna KREATIV-Ostrava.cz, Zborovská 2487/26, Ostrava-Moravská Ostrava.
  • Prodejna Optys – papírnictví a výtvarné potřeby, Ostružnická 360/7, Olomouc.
  • Prodejna Rooya Praha 2 – Italská 13
  • Prodejna Rooya Hradec Králové – Velké Náměstí 131
  • Prodejna Rooya Brno – Hybešova 61
  • Obchůdek Hravé ruce – Školní 3896, Zlín
  • Korálky a hobby prodej – Velká Hradební 37, Ústí nad Labem
  • Prodejna Davona, Pod Hájem 97, Králův Dvůr u Berouna
  • Prima Hobby, Vídeňská 6, Klatovy 
  • Hobby-Kohout, Sušická ulice 117, Plzeň – Božkov
  • Atelier Mirka, Moskevská 42,  Karlovy Vary
  • Svět korálků a fantazie TRISIA a.s., nám. Svobody 526, Třinec
Komentáře