Do třetice nepovedná želatina :-( Vlog
Původně to měl být recept… ale protože se mi opět (tento půlrok) již potřetí nepovedla želatina a tudíž se není čím chlubit, dávám to do bločku… třeba mi někdo poradíte, pomůžete….
Nápad byl takový – udělat něco mezi nepečeným dortem a tiramisu a na to jahody a želatinu (no dobrá, možná jsem to trošku překombinovala, ale to nic nemění na tom, že se to přeci mohlo povést :-))
I když to není u mne zvykem, pohrála jsem si poskládáním piškotů a pokapala jsem je griotkou…

Krém jsem ušlehala ze šlehačky, pomazánkového másla, cukru a zakápla také griotkou… (proto to má narůžovělou barvu)

 

Nechtělo se mi to patlat na pišktoty stěrkou a tak jsem si to nandala do cukr. sáčku – s tím dělám moc ráda….

Narovnala jsem druhou vrstvu piškotů a opět lehce pokapala griotkou.
Protože jsem zjistila, že na třetí vrstvu mi už nevystačí krém, tak jsem udělala  další vrstvu jen při okaji.

Do prostřed jsem naskládala půlky jahod a po kraji třetiny.

Protože jsem už v nedávné minulosti (v dubnu poháry a v květnu dort pro mého manžela) totálně zkazila želatinu, vše nakonec skončilo v záchodové míse, tak jsem neriskovala a želatinu si připravila a nechala ji vychladnout, abych  zjistila zda ztuhne…

První jsem udělala Dortové želé od Labety (viz první obrázek)…. přesně podle návodu… a i ráno po x hodinách byla stále tekutá….

Druhou šanci dostal dr.Oetker – cukrárenské želé extra silné – opět jsem postupovala podle receptu  -dokonce jsem dala pouze 450ml vody – jako pro sichr… :-))

Po třech hodinách začalo tuhnout… hurá…. takže jsem ho v konzistenci hustého, ale ještě neztuhlého nalila na dortík, který zatím čekal v lednici … bylo něco kolem půlnoci… vypadalo to dobře…. dala jsem do lednice a odešla spát….

Ráno mne čekalo nemilé překvapení – želatina se vsákla do piškotové vrstvy a nahoře jakoby popraskala… a konzistence byla podobná té, kterou jsem tam nalévala večer… s tuhým želé to nemělo nic společného…

 

Mrzí mne to, dřív se mi želatiny dařily bez problémů a tak netuším, kde je problém a mám skoro strach pokoušet osud dál….

Na chuť to není zas tak špatné  – moje dcera mi řekla, že to chutná jako punčák 🙂 Díky krému naštěstí nejsou rozmáčené spodní pištoty, jen ty pod jahodami….

 

A co vy? Jaké jsou vaše zkušenosti s želatinou?? Můžete psát tady pod článek nebo diskutovat přímo na Facebooku

Komentáře