Křest knihy Šperky z FIMO hmoty Vlog

Tento článek by také mohl mít podtitul – aneb jak se plní dětské sny :-)) 

Je to již pár let co jsem objevila úžasnou knihu JAK SI SPRÁVNĚ PŘÁT – a od té doby zjišťuji, že funguje nejen na přání budoucí, ale občas si uvědomím, že opravdu se mi plní i přání dětská, vyslovená, či je myšlená dávno, pradávno… na dlouhou dobu zapomenutá a najednou….. 

Když jsem chodila do druhé třídy, začalo mne bavit psát …. psala jsem o všem kolem sebe, sama jsem si své příběhy i ilustrovala a mnoho let mne drželo přání být spisovatelkou a vydávat knihy v Albatrosu (jiné nakladatelství jsem v té době neznala :-)) .. v dětství se mi podařilo nechat si otisknout pár povídek v Sedmičce pionýrů a vyhrát jednu literární soutěž v Ohníčku a pár cen z dětských literárních soutěží… čas plynul a vše nakonec bylo jinak ….

… nicméně jsem se nakonec k psaní dostala – sice nepíšu romány, ale knížky pro tvořivé a moc mne to baví… nabídku na první knihu jsem dostala z nakladatelství Computer Press někdy kolem roku 2004 – a od té doby píšu a píšu… a knih přibývá…. 

Vloni koupil „moje nakladatelsví“ Albatros – a já si uvědomila, že se mi vlastně splnil můj dětský sen – jsem tak něco jako spisovatelka a vydávám v Albatrosu. A díky tomuto nakladatelství jsem si moc užila i křest mé poslední knihy Šperky z FIMO hmoty…. ta sice vyšla začátkem března, ale křest jsme naplánovali na výstavu SVĚT KNIHY 2012 – na sobotu 19.5.2012.

 

Začátek byl na křty maličko nezvyklý – 9,30 – nicméně hlavně byl přizpůsoben časovým možnostem mé kmotry, ale hlavně kamarádky – Ivanky Jirešové, která kvůli mně posunula svoje pracovní závazky o několik hodin, aby se mohla zhostit své role.

 

Proto jsme nekřtily opravdovým šampaňským, byť to tak vypadá, ale  bílý čajem s meruňkou od Nestea – byl to od nakladatelství skvělý nápad – mohly jsme se v klidu obě napít (ona coby ten den ještě pracující a já jako řidič :-)) 

 

Celý křest probíhal v krásné uvolněné atmosféře za velkého zájmu diváků (což nás těšilo, byť mi bylo jasné, že se spíš než na mne přišli podívat na Ivanku :-)) ale od toho ty kmotry jsou…). 

Nejvíce mne rozesmálo, když jsem svůj příběh o splněném dětském snu říkala před zástupci nakladatelství jejich odpověď, že se nechali Albatrosem koupit kvůli mně :-)) 

 

Více fotek z této skvělé akce můžete shlédnou na Facebooku a moc za ně děkuji fotografovi Zděnku Štruplovi. 

Komentáře