Fialová sukně s kvítky Textilní nápady
Stalo se vám někdy, že jste se zamilovali do nějakého kusu oblečení a byli jste schopni si jej koupit dvakrát?? Mně se to moc nestává, ale čas od času podlehnu…..  nakonec jsem se rozhodla, že je nuda mít v šatníku dva totožné kusy a tak jsem to vyřešila „kreativně“.

Tuto sukni jsem si koupila před dvěma lety. To bylo v době, kdy v mém šatníku převládala oranžová barva a dodnes netuším co mne to napadlo si koupit právě takovou barvu….  a díky ní postupně převrátit barevnost mého šatníku naruby 🙂  Asi nějaká „osudová“ 🙂

 

Nosila jsem ji celé léto a opradu jsem si tuto sukni zamilovala….

A jaké bylo moje překvapení, když jsem ji další rok ve stejném obchodě objevila jako poslední kus ve slevě (více než 50% oproti původní ceně) – jediný kus v mé šestatřicítce 🙂 To prostě nešlo odejít bez ní…

 

Jenže… dvě stejné sukně v šatníku to je dost nuda… a tak jsem se rozhodla, že tu novou si nechám tak jak je a tu rok nošenou a pranou maličko „oživím“.

 

Na barvení jsem použila reaktivní barvy – fialovou a černou. Sukni jsem namočila do roztoku sody a soli a sukni do ní namočila. Vrchní část, kterou jsem chtěla zachovat v původní barvě jsem dala do igelitového sáčku a pevně uvázala. Na spodní část jsem nanesla černou a doprostřed sukně fialovou.

 

Nechala jsem dvě hodiny působit a poté vypláchla. Byla jsem s výsledkem spokojená.

Celý rok jsem sukni nosila takto….

Jenže sešel se rok s rokem a je tady další jaro a mne čeká autogramiáda nové knihy… prohlížím šatník… Chci jít určitě v sukni.

 

Můj zrak padne na dobarvenou fialovou. Ale zdá se mi nějak po té zimě smutná a jak tak koukám na přechod černé a fialové barvy připomene mi to louku…. a na louku patří květiny :-))

 

Vytahuji dřevěná kytičková razítka, bílou textilní barvu a houbičku.

 

Na dozdobení si ještě připravím cyklámenové nažehlovací kytičky.

Jde se na věc…. razítkuji jednu kytičku vedle druhé… člověk by neřekl jak široká je volánová sukně 🙂
Po zaschnutí narazítkovaných kytiček přižehluji přes pečicí papír třpytivé kytičky. Zároveň tím fixuji narazítkované kytičky…. takže dvě mouchy jednou ranou 🙂
A tady je výsledek mé práce. Jsem spokojená. Kytičky sukni hodně oživily.
Ještě jednou celkový pohled.

K sukni ještě doladit triko – stejné nažehlovací kytičky jako na sukni – hotovo za pár minut. 

Předřezané kytičky v nových barvách nabízíme v našem e-shopu. 

A tady už v akci. Na křtu mé knihy Šperky z FIMO hmoty.
Komentáře