Čtyřlístkové talíře Dekorace
Ráda bych vám představila novou řadu barev na slo GLAS Marabu. Jako první barvy nepotřebují tepelnou fixaci a navíc zvládají mytí v myčce na nádobí.

Kromě barev budete potřebovat také kontury, které zabrání barvě rozlití na místa, kde ji nechcete. Kontury můžete vybírat v základní barevné řadě, metalické řadě a také moc hezká a zajímavá je průhledná kontura.

Kontury lze použít i k barvám na keramiku či akrylovým barvám.

Skleněné talíře jsou přímo ideální k malování – maluje se totiž na rub talíře a tudíž nehrozí poté z lícu poškrábání příbory… Talíře je nutné dobře odmastit.

Předlohu si můžete pod talíř jen položit nebo přímo k talíři z lícové strany přilepit.

Nejdříve namalujte kontury – základní barvy po uschnutí zprůhlední.
Průsvitná kontura při malování vypadá jako bílá, proto se s ní snadno maluje, protože vidíte co jste již namalovali… zprůhlední až po úplném zaschnutí.
Dobré je si k ruce připravit pár čistítek do uší – těmi lehce smyjete nepovedenou konturu.
Po zaschnutí kontury vybarvujte políčka barvami Glas – barvy je nutné promíchat před malováním, ale udělejte to pomocí párátka a jen lehce, aby jste si nevmíchali do barvy vzduch, tak jako se to stalo poprvé mně :-)) Pokud se vám tam bublinky objeví, propíchněte je před zaschnutím barvy pomocí špendlíku.
Barvy nechejte důkladně zaschnout – po třech dnech můžete namalované nádobí bez obav dát do myčky na nádobí.
Barvy a kontury najdete v nabídce našeho e-shopu. A protože prodáváme jen to, co otestuji a schválím, tak můžete vidět, že jsem talíř namalovaný na kurzu fy Marabu celý půlrok den co den dávala mýt do myčky (i když nebyl špinavý) a skvěle to přežil.
Komentáře