Salko zmrzlina Různé nápady z kuchyně
Když jsem v Apetitu zahlédla tento recept, ihned jsem ho uložila do složky nutno vyzkoušet… můj manžel totiž miluje sladké, vanilku a zmrzlinu….. a tady je to vše v jednom :-))

 

 

Zprvu jsem neměla odvahu jít hned do 600ml od každé suroviny… protože co kdyby… :-))

Takže jse zakoupila jednu šlehačku a jedno salko a vylovila zbytek vanilkového lusku, který mi zbyl z vánoc….

Vanilkový lusk podélně rozkrojte a vydlabejte špičkou nože skvělá semínka s jedinečnou vůní a chutí…
Zbyky lusku můžete dát do nádoby s moučkovým cukrem – skvěle vám ho ovoní… ale upozorněnte na to ostatní členy rodiny – aby vám jej někdo nevyhodil jako se to stalo kdysi u nás, když Nika usoudila, že máme v cukru nějaký „bordel“ :-))
Smetanu nalijte do nádoby všechnu a ze Salka jsem odvážila stejnou část….  přidejte vanilková zrníčka a ušlehejte dotuha.
Nandejte do misky.
Po osmi hodinách v mrazáku byla zmrzlina krásně krémová…. na mne ale moc sladká….

Druhý den se jí však můj manžel a syn podívali na dno…. prý vynikající….

Já zkusím napříště ubrat to Salko (a třeba použít šlehačkovou lahev), uvidíme co to udělá – určitě tu dám vědět….

 

Ale pokud vám sladké nevadí, tak vzhůru do ní – jinak je vynikající a  lehce připravitelná.

Zkusila jsem udělat zmrzlinu pomocí šlehačkové lahve a naplnit s ní domácí trubičky… vznikla úžasná variace na ruskou zmrzlinu….
Komentáře