Fimo korále ve stylu pandora Šperky
Víte co jsou to pandora korále?? Já to také netušila, ale stačilo zagooglit a byla jsem lehce v obraze…. tak tedy pandora korále jsou

A pokud netrváte na skle a originalitě originalit, můžete si vyrobit pandora korále i z fimo hmoty…. dekor záleží jen a jen na vás….  já jsem zvolila opět velice jednoduchý „mozek“.

Můžete využít zbytky hmot a k nim přidat kontrastní – v tomto případě černou, bílou a lososovou….

Ze zbytkové měděné hmoty vyválejte nejsilnější plát, bílý a lososový vyválejte o polovinu tenčí, ale stejně velký jako základní měděný a černý ještě o půlku tenčí než světlé hmoty.

Složte na sebe v pořadí měděná, lososová, bílá a černá  a protáhněte strojkem na nejširší nastavení.

Zmuchlejte :-))
Zamáčkněte k sobě a lehce protáhněte, rozpulte na dvě části.
Přiložte obě půlky „mozku“ k sobě…
Tyto kroky (tj. protažení, rozpůlení a složení) můžete opakovat tak dlouho, dokud nebudete spokojeni se vzorem. Poté nakrájejte na tenké plátky.

Základ korálků si vykrájejte z vyválené placky. Budou díky tomu budou jeden jako druhý.

Plátky ze vzorovaného válečku vykrojte vykrajovátkem, aby jste se zbavili černého okraje.

Vlevo vidíte korálek z vykrojených dílků a vpravo bez vykrojení – kraj udělá uprostřed nehezký černý pruh….
V vykrájených zbytků vyválejte kuličky a na ty přiložte vždy dva vykrojené plátky. Hrany by se měly dotýkat, nikoli překrývat.
Zaválejte korálek.
Poté si připravte tzv. průchodky. Běžně se používají na scrapbooking, ale pro fimo jako dekorace průvleku jsou velice efektní. V našem e-shopu je najdete ve dvou velikostech a mnoha barvách.

Nejlepší je navléknout průchodku na špejli nebo pletací jehlici, kterou budete do korálku dělat otvor. Korálky je dobré před propichováním nechat buď odpočinout jen tak na vzduchu nebo pokud je velké teplo je dát na chvíli do ledničky.

Propichutje krouživým  pohybem jehlicí.

Až získáte otvor široky tak, že do něj jde zamáčknout průchodka bez deformace korálku, navlečte na druhý konec další průchodku a také ji přimáčkněte.

Jak hodně budete mačkat záleží na vás… originál pandora korálky nejsou úplně kulaté, jsou také lehce zploštělé.

 

 

Spolu s průchodkami upečte na 110st, 30 minut.

Hotové nechejte bez dalších úprav nebo vyleštěte či nalakujte.

Průhodky nabízíme v nejrůznějších barvách, takže je můžete doladit do barvy korálků….

 

a samozřejmě nemusíte zůstat jen u „mozku“, postupně přidám fotografie i jiných designů…. a pokud se do nich pustíte vy, pošlete mi fotografie hotových korálků, ráda je přidám….

 

Pro úplnou dokonalost by bylo dobré ještě před zapečením vyčistit skalpelem dírky, aby nebyla vidět zmáčklá hmota (což se přiznám, jsem tu trošku odflákla… :-))

Pandora korále se navlékají na silné obojky z gumy či plastu apod. a můžet e je doplnit j jinými korálky či komponenty….
Komentáře