Výstava Doll Prague 2011 Vlog
Doll Prague Exhibition První prosincový víkend roku 2011 bude zasvěcen setkání autorů, fanoušků i sběratelů nejen tzv. panenkového umění, ale i uměleckých textilií z celého světa.

Národní dům na pražských Vinohradech

2. – 4. prosince 2011

otevřeno: v pátek a v sobotu 10 – 18

v neděli 10 – 19

Little Secrets od Laury Scattolini Panenky jsou v tomto případě pojímány nikoli jako hračky, ale jako umění, zahrnující sochařství, textilní tvorbu a další obory.  Každá panenka je originálním dílem jednoho autora, vytvořená jako jediný kus nebo jen ve velmi malé edici a vždy se jedná výhradně o ruční práci.
Believe  od Marlaine Verhelst Spolu s autory uměleckých panenek představí své práce také umělci, jejichž vyjadřovacím prostředkem je textil a příbuzné materiály.
Siena je od Eleny Kunin Tato druhá část výstavy nabídne mimo jiné expozici unikátních děl světově proslulé výtvarnice Iny Georgety Statescu z Paříže, dále přijede  Silvie Ladame či Cevaal Dijane. Kromě velké prodejní výstavy panenek Doll Prague chtějí organizátoři přilákat návštěvníky na řadu neméně zajímavých aktivit. Akci ozvláštní prodejní výstava populárních a originálních medvídků – Teddy Bears.
Sylvie Ladame

Během slavnostního zahájení výstavy, které se bude konat v Národním domě na Vinohradech dne 2. prosince 2011 od 18:30 h, proběhne také dobročinná aukce, kde bude draženo několik uměleckých děl. Výtěžek bude věnován ve prospěch asistenční služby integrovaným dětem, jež navštěvují Základní školu Červený vrch, Praha 6.

 

 

Práci na výrobě panenek a pozvánku na výstavu vám také představí členky Pražského klubu panenek ve Snídani s Novou ve čtvrtek 1.12.2011.

Moc vás na výstavu zvu, můžete si zde také prohlédnout miniatury, které jsem vyrobila v rámci přípravy knihy Miniatury z FIMO hmoty, která zde bude také u Šárky Rooya k zakoupení.

Komentáře