Podzimní střípky 2011 Vlog
aneb co se jinam nevešlo :-))

Letos na podzim jsme si užili houbařské sezóny. Mám ráda chození po lese odměněné košíkem krásných hub. Zjistila jsem, že není nutné kvůli houbám vstávat za ranního kuropění, že rostou i kolem poledního 🙂

 

Houby suším na sušáku na prádlo. Pomocí kolíčků na něj napnu záclonu. Výhodou je, že můžete krájet silnější plátky a tudíž poté v zimě máte v jídle opravdu houby a ne prášek.

 

Nedá mi to nepochlubit se dárečky, které jsem dostala od hodných dušiček… v kabelce krásně vonní levandule a odhání z mého šatníku případné nechtěné návštěvníky. Taštička se sloníkem je kapsička na dámské hygienické potřeby. U polštářku zatím vedeme s Nikou spor, zda bude jehelníčkem či polštářkem našich Tonnerek…. a hnězdička už visí na  čestné větvi 🙂
Podzim také znamenal tři větší akce, které jsem zorganizovala… myslím, že se povedly a už teď se těším na další. První z nich byl zájezd do Wiesbadenu na výstavu Kreativ Welt. Týden na to se konala Výstava Kreativity v Praze-Dubči. Fotky z této akce si můžete prohlédnout na Facebooku. A prodloužený listopadový víkend jsem strávila s milými účastnicemi FIMO Víkendu.
A když po takových náročných akcí nestíhám vařit, tak vymýšlím rychlovky, jako třeba tento křehký slaný koláč. Hotové vyválené křehké těsto rozložím do formy, nandám nastrouhané uzené maso, nadrobený balkánský sýr, kukuřici, jarní cibulku na kolečka, zaliji smetanou, do které rozmíchám jedno vajíčko a koření Argentina nebo jiné dle chuti…. dám péct 30 minut 180st, poté nasypu navrch str.sýr a dopeču ještě 10-15minut…. mňam…
V listopadu také padl další milion – tentokrát čtvrtý – na mých stránkách… moc velké díky patří vám – čtenářům…. 
Zjistila jsem, že i šedá může být slušivá :-))  Tu sukýnku z výprodeje prostě nešlo nekoupit a tak jsem ji doladila tričkem, na který jsem přes šablonu natiskla sněhové vločky a dokončila to vlastnoručními polymerovými šperky.

Také světlo světa spatřila má nová knížka – Miniatury z FIMO hmoty. Jsem ráda, že se vám, dle vašich mailů, které dostávám, líbí a mohu jen slíbit, že po novém roce vyjde další kniha o práci s polymerovými hmotami, které mne v posledních měsících opravdu velice baví a naplňuje….

 

 

Naše domácnost se rozšířila o nového kocourka – nalezenečka z Dubče a proto dostal jméno Dooby neboli Dubínek. Je to mazlík. Náš velký Ozzy chvíli hrál uraženého, ale už se kluci sladili a jsou kamarádi. Malé album jejich fotek najdete zde.

 Pokud budete mít někdy pocit, že máte málo nápadů, nabízím odkaz na úžasné stránky craftgawker.com, u kterých se nudit nebudete, protože nápadů jsou tam stovky a stovky…

PS. A prosím nepište mi potom, že jste u stránek strávili hodiny a hodiny, protože já už je ani nepočítám…. nejhorší je, že tam denně přibývají nové a nové příspěvky 🙂

Pokud bych měla vyhlašovat nějakou svou knihu roku, tak za letošní rok by určitě první místo získala kniha JAK SI SPRÁVNĚ PŘÁT, kterou napsal Pierr Franckh – malé shrnutí principů této knihy jsem umístila na Facebook.

 

Můžete a nemusíte věřit tomu, co se v ní píše…. to je věc každého. Ale i kdyby se každý jen trošku zamyslel a začal přemýšlet pozitivně a bylo by mu lépe, budu mít radost….

A opravdu si dobře přejte…. já si letos přála, abych adventní čas prožila v klidu a pohodě…. a prožiji, ale úplně jinak než jsem si představovala….  budu po operaci muset odpočívat… no asi to jinak nešlo se mnou zařídit, aby se mi přání vyplnilo :-)) 
Přeji vám krásný advent a mějte se krásně….

Komentáře