Miniaturní hrnečky Panenky
Jeden z projektů, který se už nevešel do mé nové knihy Miniatury z FIMO hmoty…. malinké hrnečky….
Aby byl jeden hrneček jako druhý je nutné použíít skleněnou zkumavku (tahle je od lusku vanilky Dr.Oetkera). Konec zkumavky namočte ve škrobové moučce. Poté si vyválejte plátek fimo hmoty na středním nastavení strojku a vykrojte z něj kolečko, malé kolečko, které ještě vykrojte uprostřed, takže vám zbyde jen takový kroužek o průměru jen trošku menším než je průměr zkumavky. Dále budete potřebovat malý poružek na ouško hrnečku.
Nasaďte kolekčo na konec zkumavy a přihlaďte. Přebývající hmotu odřízněte. Hmotu v místě řezu pečlivě uhlaďte.
Řezákem zarovnejte horní okraj hrnečku.
Nasaďte na spodní část připravený kroužek.
Z malého válečku vymodelujte ouško a přiložte, lehce zamáčkněte konce.
Upečte v elektrické troubě – 110st, 30 minut.
Po upečení a vychladnutí stáhněte hrneček ze zkumavky…. a pokud jej chcete mít plný, připravte si tekutý polymerový gel a kousek fimo hmoty (nemusí být ani čistá, protože jen vyplňuje část hrnečku a šestří nám tekutý gel).

Do hrnečku dejte trošku tekutého polymeru (FIMO gel) a vmáčněte hmotu, poté zalite opět fimogelem, který přibarvěte troškou barvy na keramiku, rozmíchat můžete přímo v hrnečku.

Opět zapečte – 110st, 30 minut.

Po vychladnutí namalujte bílou barvou na keramiku puntíky – nejlepší je to koncem párátka.

Vršek hrnečku ještě můžete lehce doplnit tenkou vrstvou barvy na keramiku – bude se krásně lesknout a působit hodnověrně.

 

Nechejte barvu zaschnout a celý hrneček přelakujte.

A můžete podávat malou snídani. Přiznám se, že původně to měly být hrnečky z reklamy na Granko, ale je vidět, že se nekoukám na televizi téměř vůbec… až když bylo hotovo, tak mi dcera oznámila, že grankohrnečky jsou bílé s červenými puntíky :-))
Návody na výrobu dalšího nádobí a miniautur jídla, které můžete použít i jako šperky nebo mangnety najdete v mé nové knize MINIATURY Z FIMO HMOTY, kterou můžete objednávvat v našem e-shopu.
Komentáře