Fimo náramek KROKODÝL Šperky
Když jsem mezi vykrajovátky na perníčky hledala nějaké vhodné, které by šly využít na fimo, padl mi zrak na krokodýla… a nápad byl tady :-))

 

 

Základ pro výrobu náramku je najít vhodnou kulatou sklenici, která má obvod jako je nejširší místo vaší ruky (aby jste mohli náramek přetáhnout přes ruku) – můžete ale klidně použít i princip z toho článku. Je to jen na vás… tento, který je kolem dokola je určitě jednodušší a zvládnou jej i děti 🙂

 

Vyválíte plát na nejširším nastavení strojku, uřízneme proužek a obtočíme kolem sklenice. Na spoji seřízneme zešikma, aby nebyl spoj silnější než ostatní části.

 

Náramek můžete ještě potřít pudrem.

Poté zapečeme – 110st, 30 minut.

Upečený náramek nechejte vychladnout.

Vyválejte si plát zeleného fima a obtiskněte do něj vhodnou texturu. Až po dodělání náramku jsem zjistila, že v e-shopu nabízíme přímo texturu aligator :-))

Vykrojte krokodýla. Pokud nemáte vykrajovátko, můžete si namalovat krokodýla na papír, vystřihnout, navlhčit, položit na fimo a obřezat skalpelem či nožem.

Na upečený náramek naneste FIMO liquid gel – působí tu jako lepidlo – naneste jej i přes spoj, který se díky přelepení krokodýlem jednak schová, ale hlavně i zpevní.

Samozřejmě jej dejte jen na místa, kde budete přilepovat krokodýla…

Přiložte vykrojený tvar krokodýla. Na přihlazení jsem použila prst namočený v pudru (efekt zeleno-modrý) – krásně se rozzářila struktura a krokodýl dostal „šmrnc“.

Zubatým nožem udělejte rýhu do části tlamy a místo oka vmáčkněte hot fix kamínek, který má tu výhodu, že na spodní straně má lepidlo, které se v troubě rozpustí a kamínek k fimu přilepí.

 

Upečte na 110st, 30 minut.

Hotový náramek přelakujte.

 

PS. Možná jste si všimli, že krokodýlovi přibyl obojek. Stalo se, že v místě krku po druhém pečení prasknul (možná špatně propracovaný materiál… kdo ví), tak jsem nanesla trošku fimo laku, přidělala obojek, zatřela stříbrným  pudrem a ještě jednou zapekla).

Komentáře