Stříbrný reliéfní fimošperk Šperky
Další možnost práce s polymerovými hmotami – stačí mít zajímavý reliéf (v našem případě razítko) a pudr….
Kromě fimo hmoty budete potřebovat silikonová razítka, vykrajovátka, pudr za fimo a lak na fimo.
Z propracované hmoty si vyválejte placku – buď ručně nebo na strojku na nejširším nastavení.
Na akrylovou destičku přilepte (nikoli lepidlem, jen vlastní adhezní silou razítek) požadovaný motiv. Razítka jemně potřete vlhkým ubrouskem.
Otiskněte do hmoty.
Vykrojte vykrajovátky.
Buď štětečkem nebo ještě snadněji pomocí prstu naneste na vystouplá místa pudr na fimo. Je to stejné jako když si líčíte oči :-)) Prstem od pudru vlastně hladíte povrch.
Udělejte velkou jehlou dírky. Nejlepší je pracovat na keramické dlaždici a od obtisknutí razítka již s hmotou nemanipulovat, nehrozí pak poničení nebo deformace vzoru.

Pečte také přímo na dlaždici (případně pokud nemáte pracujte rovnou na pečícím papíru a na něm přesuňte na plechu do trouby.

Pečeme v elektrické troubě na 110st 30 minut.

Případně nerovnosti na spodní části po vychladnutí hmoty vybrousíme.
Nalakujte lakem na fimo. Buď použijte lak na fimo v lahvičce se štětečkem.  Nalakování je nutné kvůli ochraně pudru proti setření ošoupáním.
Pokud použijete lak Darwi, který nemá zabudovaný štěteček oproti laku na fimo od Staedlera, ihned po použití štětec vytřete do vlhkých ubrousků. Takto udržuji štětec na lakování již rok stále krásně čistý. Je to lepší než použití ředidla….
Po zaschnutí laku si připravte bižuterní komponenty a šperk dodělejte.

A tady je hotový v celé své kráse.

Lak, razítka, akrylovou destičku,  fimo hmotu i vykrajovátka najdete v našem e-shopu.

Stejným způsobem jsou vyrobené i tyto botky a kabelka pro naše Tonnerky. Použitý je reliéf spirály, který také můžete najít v nabídce našeho e-shopu a botky jsou vyrobeny podle tohoto postupu.
Komentáře