FIMO roláda Panenky
Dnes vám ukáži, že s Fimem lze kombinovat například 3D kontury, kterými můžete přidělat na fimo jídlo jakoby šlehačku (i když už v této době koumám nad tím jak vyrobit ještě věrnější šlehačku…. :-)) )

Připravte si silnější plát hnědého Fima (pokud pracujete na strojku na nudle -tak nejširší nastavení.

Z bílého Fima si udělejte dva menší a tenší obdélníky (stejně široké jako ten hnědý, ale kratší). Z červného Fima si připravte „hady“.

Dále budete potřebovat 3D bílou nafukovací konturu a již připravený váleček nějakého ovoce (zde kiwi).

Na hnědý plát položte bílý, na něj vyskládejte ušoulané červené „hady“ s nějakou tou mezírkou mezi nimi.
Přiklopte druhým bílým plátem a jemně zamačkněte v meziprostoru.
Zarolujte – začněte rolovat od strany, kde jsou všechny tři pláty u sebe.
Z hotové rolády si nakrájejte požadovanou délku jednotlivých roládek a můžete nakrájet i jednotlivé porce. Párátkem vyrobte „kyprost“ :-))
Na vrch rolády naneste 3D konturu.
Na konturu ihned přiložte nakrájené fimo ovoce a nechejte 6 hodin zaschnout.
Pečte 30 minut na 110st… během tohoto pečení se s konturou nic nestane, ale na posledních cca 30sekund zvyšte teplotu na 160st a zůstaňte stát u trouby. Jakmile kontura „vyskočí“ ihned vyndejte.
Komentáře