Zvonáče na Tonnerku Panenky

I panenky chtějí být doma za krásné a tak jim můžete ušít slušivé tepláky do zvonu. Střih i práce je velice jednoduchá – tyto zvládla sama nafotit a ušít Dominika :-))

Protože na stránkách mám chráněné obrázky proti stahování, můžete si střih  stáhnout na rajčeti – pokud jej vytisknete na A4, měly by vám míry sedět – zkontrolujte to podle naznačeného měřítka.

Střih je již s přídavky na švy a je nutné použít pružnou látku. Nejlepší je vzít nějaké straré triko a spodní díl kalhot položit na kraj trika – v tom případě uberte na dolním konci 1cm (ve střihu je počítáno s dvojitým založením).

Tepláčky jsou záměrně ušité fialovou nití, aby bylo vidět na fotkách se zrovna sešívá.

PS. Předem se omlouvám všem švadlenám a dámským krejčovým… nejsem vyučená v tomto oboru a tak popisy práce budou vyložené laické a asi vám budou rvát uši :-))

Z látky si vystřihněte dva díly pode střihu.

Všimněte si, že na střihu si na konci záševku dělám dírku – tou si naznačím na látce tečku, poté si naznačím horní šířku záševku a po sundání střihu jen spojím dané body.


Položte je na sebe a odšijte sedové švy.
Poté rozložte a přiložte na sebe tak, aby vnitřní švy nohavic lícovaly a uprostřed sedové části si přichyťte oba švy špendlíkem, aby se vám nerozjely během šití.
Sešijte vnitřní stranu nohavic.

Vyzkoušejte panence a zkontrolujte si, zda záševky odpovídají proporcím vaší panenky.

Poté záševky odšijte.

Začistěte založením horní okraj kalhot. Vzhledem k pružnosti materiálu není třeba žádná guma apod.


Na panence si zkotrolujte délku kalhot a naznačte si potřebnou záložku na spodním okraji nohavic.

Strojem nebo ručně zapošijte.

Tričko je ušité také ze starého trička a zdobené zbytky nažehlovací třpytivé fólie, kterou jsou vycvakala děrovačkou. Návod a střih na triko připravuji.

Stejný střih můžete použít i společenské kalhoty z pružné látky – stačí upravit maličko střih a zmenšit rozšíření nohavic.

Více oblečků, které jsme s Nikou na pannenku ušily najdete na Facebooku.

Další varianty tepláků – pokud i vy ušijete a pošlete mi fotku hotového výtvoru na vaší panence na mail, moc ráda jej umístím do této malé „galerie“.

ze starého batikovaného trika
Komentáře