Panenky a my Panenky

Proč nová sekce panenky?? Protože myslím, že si své  samostatné místo prostě zaslouží….

Vždyť muži mnoho webových stránek (mimochodem velice hojně navštěvovaných) věnovaných modelářství, vláčkům, letadýlkům…. a proč by tedy neměla mít ženská podoba tohoto koníčku alespoň samostatnou sekci….

Každá holčička většinou vyrůstá s panenkami… sama jsem poslední panenku vyprosila na našich ve třinácti!! Nikoli na hraní, ale na vyrábění oblečků….

 

Foto z roku 1995 Protože jsem prvního měla syna, tak mne na delší dobu hraní si s panenkami opustilo… nicméně, když jsem měla u nás na prázdninách neteř, tak jsem moc ráda vyslyšela přání syna a koupila mu Kena a celý týden jsem oběma dětem šila oblečky pro panenku a panáčka a blbnula jak malá….

 

Když se mi za pár let poté narodila dcera, zajásala jsem… konečně si budu moci opět hrát s panenkami…. nejdříve to byly panenky – miminka…

opět jsem se pustila do šití….

Víte, že moje druhá práce pro Praktickou ženu – tuším v roce 2002 – byly právě střihy oblečků na panenky BabyBorn a Chou chou…. ?

 

Moc děkuji Gillovým a Lence Hájkové za její nascenování – jedná se o PŽ 2/2003 – obrázky najdete níže…

Střihy na tyto oblečky si můžete stáhnout v tomto albu.

Najdete tam střih na všechny níže vyobrazené oblečky plus ještě na šatičky, jejichž fotku jsem už nenašla…

Pokud si je stáhnete a vytisknete na A4, měly by sedět, ale raději si zkontrolujte zapsané míry.

Střihy jsou pro panenky Baby-born bez přídavků na švy a číslo v závorce je míra pro panenku Chou-chou.

 

Moc se omlouvám za malou velikost ilustračních fotek, ale bohužel nemohu najít originální fotografie…. pokud na ně na nějakém CD narazím, předělám to tady, slibuji :-))

moje práce pro Praktickou ženu 2/2003 moje práce pro Praktickou ženu 2/2003 moje práce pro Praktickou ženu 2/2003

Když ale dcera dorostla do školního věku najednou to vypadalo, že je panenkám odzvoněno, miminka i Bárbie byly postupně odstaveny na vedlejší kolej a maminka si neměla s čím hrát :-))

Ale pak jsem narazila na internetu na panenky Tonner a ukázala je dceři… zahořela stejně jako já… a tady se někdy začíná psát nová kapitola našeho (chápej mého a dceřina) života s panenkami….  a jsem tomu moc ráda, protože nás to obě ještě více sblížilo a  společné „hraní si“ (rozuměj vyrábění botiček, šití oblečků, vyrábění minijídla, aranžování, focení apod.) nás opravdu baví…. a tak pokud máte touhu, nestyďte se a hrajte si…. proč by mělo být normální, když si chlapi staví kolejiště a jezdí mašinkami (dokonce jsme o tom v Loskutákovi před lety natočili několik dílů…..) a divné, když si dospělá ženská šatí, obouvá a „živí“ panenku :-))

V této sekci se tedy budete setkávát s návody na výrobu oblečení, bot, dekorací a jiných potřebností zejména pro panenky Tonner :-))

Průběžně můžete také práci sledovat v albu na Facebooku: oblečení i jídlo.

Panenky Tonner

Propagujte i svojí stránku

Komentáře