Jablkové  lívance Moučníky / Recepty / Rychlé večeře

Jsou křehké a voní skořicí…. prostě jablkové lívance….


Základem jsou samozřejmě jablka – nejjednodušší příprava je vykrojení středu a rozdělení na kousky a poté lehce nastrouháte nahrubo tak, že vám zbyde v ruce jen slupka.

Těsto umícháme z:

300ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 300 g nahrubo nastrouhaných jablek, 1 prášku do pečiva, 1 vejce, špetky soli, lžíce pískového cukru (množství upravíme podle sladkosti jablek), tří lžic ovesných vloček a  skořicového cukru


Smažíme na trošce oleje nebo 100% tuku.
Lívance by měly být krásně zlatavé.

Obalujete v moučkovém cukru do kterého jste přidali jeden skořicový cukr nebo půl lžičky skořice…

Nebo neobalujte v ničem a polévejte javorovým sirupem….. 🙂

 

Komentáře