Boty pro Smidušku Ostatní

Moje kamarádka mne poprosila, zda bych jí nepomohla sladit boty s šaty, ve kterých půjde na svatbu své sestry. Normálně zakázkově nepracuji, ale pro kamarádky udělám vše 🙂

Boty byly nové, čerstvě koupené, takže jsem je jen přejela hadříkem namočeným v octu, abych odmastila případná mastná místa.

Na malování jsem si připravila fialovou a perlově bílou barvu Lumiere, která je určená na pružné materiály. Ty dva malé kousky jsou vzorky látek, které mi Smiduška přinesla.

Nejdříve jsem si namíchala světlou fialovou a štětečkem jsem namalovala prostřední pruh na botkách. Musela jsem si dávat pozor, abych nenabarala moc barvy, protože se snažila vtékat do prořezaných otvůrků… pomáhala jsem si zespoda vatovou štětičkou a ihned utírala případnou zateklou barvu.

Zbytek boty jsem natřela fialovou Lumiere přímo tak jak byla z lahvičky.

Tady jsou botky po dvou nátěrech. Světlý střed je v pohodě, ale zbytek se mi zdá zbytečně lesklý, flekatý a hlavně o trochu světlejší než je vzorek látky.

Odlila jsem si tedy trošku fialové a přidala do ní černou neperleťovou Neopaque barvu.

  Konečně dostala fialová správný odstín.Černá ji maličko ztmavila, trošku srazila lesk, protože řada Neopaque není lesklá a krásně tato třetí vrstvička sjednotila celý povrch.   Metalickou stříbrnou konturou jsem ještě domalovala malé detaily… sice v konečném výsledku nejsou moc výrazné, ale vidět to bylo 🙂 

A tady jsou boty se šaty. Nakonec sice Smiduška v šatech nešla, protože paní krejčová je tak nějak „nevystihla“, ale moje botky na svatbě byly…  nakonec doladily černý kalhotový kostýmek s fialovou halenkou v té tmavší barvě.

 

 

Komentáře