Domeček nejen na čaje Dekorace

Na kurzu v Hradci Králové mi kamarádka Šárka vnukla myšlenku… že by prý stavebnice, kterou prodáváme jako domeček na čaje, nemusela sloužit jen na čaje… zajímá vás na co ještě?? Tak čtěte dále 🙂

Rozhodla jsem se zároveň vám ukázat, že domeček zvládne nadekorovat i ten, který nechce či se bojí malování… tedy natírat se bude, ale jen maličko….

Pro začátek si připravte stavebnici domečku – tentokrát jsem vybrala domek bez okénka, lépe se s ním a ubrousky pracuje. Dále budete potřebovat černou a bílou akrylovou barvu, lepidlo na decoupage, lak na decoupate, lepidlo na dřevo, pečící papír a žehličku.

Slepte si nejdříve tělo domečku. Jedná se  o velmi přesnou stavebnici, takže jediné nač si musíte dát pozor je, aby výstupky na zasazení do podstavce byly dole.

Stříšku slepte a poté dovnitř vlepte trojúhelníkové díly, díky kterým víčko drží dobře na domečku.

 Oba slepené díly natupujte nebo natřete bílou akrylovou barvou. Je to proto, že kdyby jste ubrousek lepili přímo na surové dřevo, bílá místa na ubrousku by nebyla pěkně bílá, ale převzala by barvu dřeva a hlavně by byly hodně vidět spoje, které jsou na stavebnici hnědé (to proto, že celou stavebnici řeže laser a vastně ji ani tak neřeže jak pálí)   Na zaschlou barvu naneste lepidlo na decoupage a nechcejte dobře zaschnout. 

Poté na tělo domečku položte celý ubrousek zbavený dvou spodních vrstev a to tak, že hrana ubrousku bude lícovat se spodní hranou domečku a také s jednou z bočních hran. Zakryjte pečícím papírem a pomocí žehličky nastavené na teplotu pro žehlení bavlny přižehlete.

Otočte domeček na další bok, narovnejte ubrousek, překryjte peč.papírem a opět přehlete. Takto opakujte, dokud nepřižehlíte všechny čtyři strany.

  Přebytečný ubrousek odstřihejt.   Na střechu si opět připravte ubrousek a odstraňte zadní dvě vrstvy.   Střechu si můžete opřít o tělo domečku.  To proto, aby se vám lépe přižehloval ubrousek.   Nalepené ubrousky přelakujte matným lakem na decoupage. Nanášejte jen opravdu tenkou vstvičku, nebo se vám ubrousky zkrabatí. Ale i pokud se vám to stane, můžete po zaschnutí laku zkusit vše narovnat přes pečící papír pomocí žehličky. 

Čelo stříšky a vnitřní část a také podstavec natřete na černo.

U podstavce si dejte opravdu pozor, aby vám nezatekla barva do otvorů pro zasadení domku….

  Tak a domeček je hotový… ještě jsem ho odzboila dvěma srdci… a víte proč?? Protože to bude dárek pro novomanžele… a nebude naplněný čaji… ale kondomy :-))

Polotovary na domečky můžete samozřejmě objednat v našem e-shopu.

Jednoduchý bez okénkajednoduchý s okénkem a trojdomek s okénky a také trojdomek bez okének.

A ještě nějaké ukázky práce s těmito polotovary pomocí ubrousků…

 

 

Komentáře